Κυριακή 25.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μια ανάρτηση που τσακίζει κόκαλα γιατί υπάρχουν και γιατροί χωρίς… λερωμένες ποδιές!!!

24.04.2020

Ο  στρατιωτικός γιατρός (καρδιολόγος ) Ηλίας Ανδρεανίδης που δραστηριοποιήθηκε χρόνια στη Λάρισα και τώρα δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή κατά του covid-19 από το νοσοκοεμίο αναφοράς Νίμιτς, έγινε πρόσφατα γνωστός από τις στήλες μας για τη συγκινητική στιγμή που έπαιρνε με βιντεοκλήση μέσα από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου, τους συγγενείς ηλικιωμένων ασθενών με κορονοϊό. Τούτη τη φορά εξερράγη με την εγκληματικήα μέλεια συναδέλφων του σε διωτικές κλινικές στην Αθήνα που δεν φρόντισαν αν βάλουν φραγμό στον κορονοϊό σε ανυποψίαστους πολίτες που κάνουν αιμοκάθαρση. Ιδού η ανάρτησή του:

Μερικές γραμμές-τροφή για σκέψη…
Αφορμή πήρα σήμερα με αυτό που συνέβη σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών, με τα πολλαπλά κρούσματα σε νεφροπαθείς, που όλα θα καταλήξουν στο ΝΙΜΤΣ καθώς είναι το μοναδικό κέντρο αναφοράς Covid19 που κάνει αιμοκάθαρση.

Πάνω που όλοι μας αρχίσαμε δειλά δειλά να χαμογελάμε με τους ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο και τα κρεβάτια που αδειάζουν, κάποιοι “συναδέρφοι” κάνουν δουλίτσες. Βέβαια εδώ στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη ιστορία σε μαυραγοριτες και ερπετά. Εσύ φίλε “συναδερφε” καλά κάνεις και καμαρώνεις όταν βγαίνουν οι Έλληνες στα μπαλκόνια και σε χειροκροτουν.

Κι ας μην έχεις δει Covid19 ασθενή ούτε ζωγραφιστό. Άλλωστε οι άνθρωποι χειροκροτουν αυτό που αντιπροσωπεύεις και είναι δεδομένο, ότι κάποιοι θα εμπλακούν πολυ πιο ενεργά και κάποιοι θα έχουν την τύχη να τα βλέπουν απτον καναπέ τους. Κανένα πρόβλημα με αυτο. Το πρόβλημα ξεκινά “συναδερφε” οταν εκεί, απ το λαγούμι που έχεις σκάψει στον καναπέ σου, αρχίζεις σαν θαρραλέος πολεμαρχος, να αναπτυσεις θεωρίες για το πως πρέπει να γίνουν τα πράγματα και ποσο καλά θα τα έκανες εσύ, σαν κάτι αρρωστημένους φιλάθλους-προπονητές της κερκίδας, που ενώ δεν έχουν ιδέα από μπάλα, πετάνε τις αρλούμπες σαν περισπουδαστοι ειδήμονες. Κι αφού το κάνεις αυτό και σε χειροκροτησουν οι αθώοι ασθενείς σου, βγαίνεις απ την φοβισμένη τρύπα που έχεις σκάψει, για να κάνεις και μια κατεπείγουσα αισθητική επέμβαση (βαφτισμενη ως καρκίνος) σε ιδιωτική κλινική.

Κι αυτά ενώ όλοι μας στα δημόσια και στα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουμε πατήσει pause στις ζωές μας. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!.. Δεν σε αδικώ “συναδερφε”..ξερεις πολύ καλα κι εσύ κι εγώ, πως όταν αυτή η καταιγίδα κοπάσει,τοτε θα βγεις απτό λαγούμι σου και πιθανότατα θα διεκδικήσεις και να βραβευτείς για τον αγώνα σου (στριμωχνοντας την πάρτη σου πονηρα) δίπλα σε κάποιους που πάλεψαν πραγματικά. Έτσι είναι η ζωή δυστυχώς. Να ξέρεις όμως ένα πράγμα “συναδερφε”…ολοι εμείς εκεί στα νοσοκομεία Covid19 δεν δίνουμε δεκάρα για το αν θα μάθει ποτέ κανείς ποιοι είμαστε..οι ασθενείς έχουν πρόσωπα και οικείους και ο λυγμός τους ραγιζει καρδιές…δεν μας ενδιαφέρει αν, χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα, διεκδικεις τα εύσημα (και πολύ πιθανόν να τα πάρεις)…το μόνο που σου ζητάμε είναι να μείνεις κρυμμένος στο λαγούμι σου και να μας αφήσεις να κάνουμε τη δουλειά μας…μην βγαίνεις σαν την υαινα, να χειρουργησεις ανυποψίαστα θύματα και να τα μετατρέψεις σε υγειονομικές βόμβες…
ΥΓ :δεν έχω κάνει ποτέ (μέχρι τώρα) hate speech..φορτιστηκα όμως σήμερα καθώς έχω φύγει απτό σπίτι εδώ και ένα μήνα..μενω σε ένα σπιτάκι στο κέντρο της Αθηνας(για να είμαι κοντά στο ΝΙΜΤΣ)όπου δεν ακούς ελληνικα και για πάω στο market ντυνομαι σαν Γεωργιανος μαφιόζος…βλεπω τα παιδιά μου με βιντεοκλησεις..κι όλα αυτά καλά μέχρι σήμερα που γιόρταζε η εξαχρονη κόρη μου και έπρεπε να της πω χρόνια πολλά από το μπαλκόνι (κι όταν έκανα ένα βημα να πλησιάσω, το παιδάκι έκανε πέντε βήματα πίσω)…κλείνοντας “συναδερφε” θα γραψω τα λόγια του μεγάλου συγγραφέα – φιλοσόφου Καζαντζάκη “αξιοπρέπεια δεν είναι να κατέχεις τιμές, αλλά να τις αξίζεις…”αν και είμαι σίγουρος ότι τέτοια λόγια τον φιλοτομαριστη εαυτό σου δεν μπορούν να τον αγγίξουν!

Πηγή: Thessaliatv