Τετάρτη 29.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πετσοκομμένη κατά 10% η δεύτερη δόση του τσεκ στους αγρότες

18.12.2020

Μειωμένα κατά 10% είναι τα χρήματα της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης που πιστώνονται από το μεσημέρι στους λογαραισμούς των δικαιούχων αγροτών.

Ο λόγος είναι ότι έγινε λάθος με το εθνικό απόθεμα και δόθηκαν επιπλέον χρήματα και για τούτο δόθηκε εντολή να παρακρατηθεί ένα 10% από όλους μέχρι να δοθεί λύση στο θεμα.

Στον προγραμματισμό των αρμοδίων τώρα, η πίστωση των λογαριασμών των περίπου 650.000 δικαιούχων παραγωγών  ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου με αναλήψεις από τα ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς. Κατά το σύνηθες, σειρά παίρνουν οι υπόλοιπες τράπεζες για αναλήψεις από τα γκισέ από Δευτέρα, ενώ μία μέρα μετά -την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου- αναμένεται να ξεκινήσει η πίστωση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2020.

Η  πληρωμή γίνεται στο 90% των χρημάτων που δικαιούται οι παραγωγοί, κι αυτό γιατί, οι «αλχημείες» που έχουν γίνει με την κατανομή βοσκοτόπων και την ενεργοποίηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα κάνει το προβλεπόμενο κονδύλι να μην φθάνει για όλους.

Σημειωτέον ότι η εμπλοκή έχει προκαλέσει έκπληξη και στην Τράπεζα Πειραιώς, ο μηχανισμός της οποίας είχε προετοιμασθεί για την διεκπεραίωση της σχετικής εντολής στη διάρκεια της περασμενης Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.