Σάββατο 13.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ σε Μεγάρχη, Αρδάνι για το χαλάζι

13.07.2015

Μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν καλλιέργειες έκτασης 2.000 στρεμμάτων στο Νομό Τρικάλων, κυρίως στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεγάρχη, Αρδάνι και Κεφαλόβρυσο, από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουλίου, πραγματοποίησε με την επίσκεψή του κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.

Από την αυτοψία παρατηρήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες καλαμποκιού, καπνών, πεπονοειδών, σιτηρών, κηπευτικών, βάμβακος, σε αμπέλια και σε δένδρα κυρίως ελιάς.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου τις χαλαζόπληκτες περιοχές επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπάρδας και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Παπαβασιλείου, συνοδευόμενοι από τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και παραγωγούς.

Σε επικοινωνία που είχε με τον ΕΛΓΑ ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ζήτησε την άμεση εκτίμηση ζημιών, ούτως ώστε όλοι οι πληγέντες παραγωγοί να πάρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και δίκαια τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.

Για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί ενημερώθηκε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ζήτησε να «τρέξουν» όλες οι σχετικές διαδικασίες, ούτως ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις.