Τρίτη 26.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ελεύθερη αφέθηκε η 22χρονη που πέταξε το μωρό της από το παράθυρο

27.04.2018 /

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 22χρονη που πέταξε το μωρό της από το παράθυρο του σπιτιού της στη Νέα Σμύρνη, αμέσως αφού το γέννησε.

H φοιτήτρια που απολογήθηκε σήμερα από το Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, αφέθηκε ελεύθερη με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Η 22χρονη παίρνει εξιτήριο από το Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” και της έχει συστηθεί ψυχιατρική εξέταση, η οποία είναι στην επιλογή της οικογένειας το αν θα υποβληθεί ή όχι.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της 22χρονης Α. Αλεξιάδης, μιλώντας στο “Καλημέρα Ελλάδα” αναφέρθηκε στο πλάνο της να πάρει το παιδί από εκεί που το πέταξε μόλις το γέννησε.

Σε χθεσινές δηλώσεις της, που μετέφερε ο ίδιος, η κοπέλα είπε πως «δεν ήθελε να κάνει κακό στο παιδί», εξηγώντας ότι σκόπευε να πάρει το βρέφος από τον ακάλυπτο που το είχε πετάξει, όταν θα έφευγε η μητέρα της.

«Έχει κάνει δεύτερες σκέψεις, κι αυτό είναι το κομμάτι που θέλουμε να αναδείξουμε», σημείωσε ο δικηγόρος, λέγοντας ότι, αυτό που σκέφτηκε η 22χρονη ήταν «μόλις έβρισκε κενό στο χρόνο, να πάρει το παιδί και να πάει στο νοσοκομείο».

Όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη, αφού η μητέρα της γύρισε έγκαιρα στο σπίτι και «μέχρι το πρωί του Σαββάτου που χτύπησε το κουδούνι η γειτόνισσα, δεν πρόλαβε να μείνει μόνη της, για να το πάρει και να φύγουν».

Όπως είπε ο ίδιος, η κοπέλα «ενημέρωσε τη φίλη της και μετά το σύντροφό της», με τις αντιδράσεις τους να είναι του τύπου «έλα μωρέ».

Περιγράφοντας την περίοδο της εγκυμοσύνης της, είπε πως «δεν πήγε σε γιατρό, δεν πήρε φάρμακα», ενώ σχετικά με την απόφασή της να κρατήσει το παιδί, είπε πως «δεν ήταν συνειδητή απόφαση. Έχει αδυναμία να το μεγαλώσει και το ξέρει, όμως από την πρώτη στιγμή λέει θα το γεννήσω και θα το αφήσω στο γιατρό».

Επανέλαβε ότι το μυαλό της 22χρονης δεν είναι ανάλογο της ηλικίας της, κάνοντας και πάλι λόγο για ανώριμη σκέψη.

Τέλος, όπως είπε ο Α.Αλεξιάδης, περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η νεαρή την ώρα του τοκετού, είπε πως «η πρώτη της σκέψη όταν γεννούσε, μέσα στα αίματα, με φριχτούς πόνους, ήταν να μην την καταλάβει η μητέρα της ή κανένας άλλος».

Ant1news.gr