Παρασκευή 12.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μαθαίνοντας κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία των Τρικάλων

03.11.2018 /

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές σχολείων του νομού Τρικάλων, με σκοπό την ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σχετικά με την ανάπτυξη σωστής οδικής συμπεριφοράς για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα υλοποιήθηκαν πλήθος διαλέξεων ενώπιον μαθητών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων για την πρακτική χρηστικότητα καθημερινών κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Στόχος των διαλέξεων ήταν οι μαθητές, από μικρή ηλικία, να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να υιοθετήσουν σωστή συμπεριφορά τόσο ως πεζοί όσο και ως μελλοντικοί οδηγοί.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες δράσεις που αποσκοπούν στην ενημέρωση, την προστασία και την οδική ασφάλεια των μαθητών θα συνεχιστούν στο πλαίσιο ειδικότερων – καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσουν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.