Τρίτη 22.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κώστας Πατέρας: Είναι εκτός τόπου και χρόνου

19.02.2017

Γυρίζοντας πίσω στην ιστορία της πατρίδας μας θα δούμε πως οι πρόγονοί μας πέρασαν <<δια πυρός και σιδήρου>> , όσο να φτιάξουν το σύγχρονο κράτος. Αντιμετώπισαν σκληρούς πολέμους με μεγάλες απώλειες σε ψυχές , σε χρήμα και σε κοινωνικές και εθνικές δομές. Αντιστάθηκαν σε πολυάριθμους εχθρούς και ύψωσαν τα τείχη της ελευθερίας. Υποτάχθηκαν σε βαρβάρους , για αιώνες , αλλά δεν έχασαν το αγωνιστικό φρόνημα , το θρησκευτικό τους πιστεύω , τον πολιτισμό τους και την μεγαλοσύνη τους. Όλα τα πέτυχαν , γιατί είχαν ηγέτες που αγαπούσαν την πατρίδα , που σέβονταν την θρησκεία και που θεωρούσαν την οικογένεια ως ακρογωνιαίο λίθο της ύπαρξης τους. Έτσι φτιάχτηκε η σύγχρονη Ελλάδα , που ήταν σεβαστή στους φίλους και φοβερή στους εχθρούς.

Τελευταία η χώρα μας έδειξε συμπτώματα απαξίωσης και σύγχυσης ως προς την πορεία πλεύσης. Μερικοί πολιτεύτηκαν μακριά από το τρίπτυχο πατρίδα θρησκεία , οικογένεια και έχασαν τον προσανατολισμό τους , τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες στηρίχτηκε και μεγαλούργησε αυτή η χώρα. Αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και έβαλαν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου. Άρπαξαν και λεηλάτησαν τον κρατικό πλούτο. Έστησαν μηχανισμούς εξουδετέρωσης των ικανών και καθαρών στελεχών της κοινωνίας , προκειμένου να επικρατήσει η οικογενειοκρατία. Στη θέση της αξιοκρατίας έστησαν το είδωλο της αναξιοκρατίας , του ρουσφετιού και της ισοπέδωσης των πάντων. Έφτιαξαν νόμους για να στηρίξουν τα συμφέροντα της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας και θεωρούσαν το κράτος και τους πολίτες , λάφυρα της δικής τους εξουσίας.

Μ’αυτά και μ’αυτά φτάσαμε τα δυο τελευταία χρόνια να μας κυβερνούν δυο κόμματα , που είναι ιδεολογικά εκ διαμέτρου αντίθετα και χωρίς προγραμματική σύγκλιση , προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένας <<γάμος αμοιβαίων συμφερόντων>> κατά δήλωση πολιτικών προσώπων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ποια ήταν τα αμοιβαία συμφέροντα; Να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος υπουργός εθνικής άμυνας. Γι’αυτό και η χώρα πήγε από το κακό στο χειρότερο.

Ζούμε ανάμεσα σε εχθρικές χώρες και από Βορά και από Ανατολάς και πρέπει να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι γνωστό το αξίωμα <<εάν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο>>. Και όμως υπάρχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν ισχυρό στρατό και που είναι αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι , όμως , υπέρ της κομματικοποίησης του κράτους και οι ίδιοι δίνουν παχυλούς μισθούς στα δικά τους <χρυσά παιδιά>>. Όταν οι αντίπαλοι συνεχώς ανανεώνουν τα εξοπλιστικά τους συστήματα , εμείς δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα …καριοφίλια του 1821 , εκτός και αν δεν τους πειράζει εάν χάσουμε μερικά νησιά , όπως είπε ο Κώστας Ζουράρης , βουλευτής των ΑΝΕΛ , ούτε και αν το Αιγαίο γίνει τουρκική θάλασσα.

Ξέχασαν το αίμα που έχυσαν οι αγωνιστές της Κύπρου το 1974 και ότι το ελληνικό αυτό νησί στενάζει επί 43 χρόνια κάτω από την μπότα των κατακτητών Τούρκων. Για το επεισόδιο προχθές στο Φαρμακονήσι δεν έμαθαν τίποτε οι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ;

Το ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου οι κυβερνώντες φαίνεται και από την τραγική θέση του συστήματος της υγείας. Η αφίσα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών , που κυκλοφορεί στην Αθήνα , τα λέει όλα <<όχι στον Ιατρικό Μεσαίωνα>>. Η παιδεία , που κατά των Πλάτωνα είναι ένα <<εύφορο χωράφι που παράγει όλα τα αγαθά>> είναι σε χαώδη κατάσταση και το μόνο που έλειπε από αυτήν ήταν το να ψάχνουν τα παιδιά μας για το εάν είναι κίναιδοι ή λεσβίες. Η γεωργία διαλύθηκε. Η κτηνοτροφία τελείωσε. Το εμπόριο καταστράφηκε και γενικά ο πρωτογενής τομέας νεκρώθηκε. Οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι <<πνέουν τα λοίσθια>> και το κράτος δείχνει πως είναι σαν ένα ακυβέρνητο καράβι. Η δήλωση του Ντίνου Καρύδη , ηθοποιού και αγωνιστή του ΣΥΡΙΖΑ , ότι <<θα αυτοκτονήσω εάν κοπεί και άλλο το Φεβρουάριο η σύνταξη>> τα λέει όλα.

Δυστυχώς , αυτή είναι η εικόνα , που παρουσιάζει η χώρα μας με κυβερνήτες τους Τσίπρα-Καμμένο. Ο τόπος χάνεται και αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για την εξουσία , που έχει και χρήμα και δύναμη. Αφού το 86% των Ελλήνων δείχνει πως το καράβι…πάει στα βράχια , γιατί αποφεύγουν τις εκλογές , σαν το διάβολο με το θυμιάμα. Γρήγορα , όμως , ή αργά θα το πιούν το κώνιο.

Για όλα αυτά αναζητούνται ηγέτες και όχι προβοκάτορες , που να αγαπούν την πατρίδα , που να σέβονται τη θρησκεία , και που να τιμούν την οικογένεια. Θα βρεθούν άραγε; Ο Θεός ας βοηθήσει , γιατί η Αριστερή Μπουρζουαζία μας πάει στον γκρεμό.