Δευτέρα 05.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Ένα χαμόγελο, πίσω από τη μάσκα!»

07.09.2021

Μια ξεχωριστή… πινελιά με αρκετό χιούμορ έδωσε στην υπόθεση του κορονοϊού ο σκιτσογράφος Απόστολος Κουρσοβίτης γνωστός «Κουρσό» η έκθεση γελοιογραφίας του οποίου με τίτλο: «Ένα χαμόγελο, πίσω από τη μάσκα!», άνοιξε απόψε τις πύλες της.

Η Έκθεση φιλοξενείται στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό-Μουσείο Τσιτσάνη και θα διαρκέσει από τις 7 έως 15 Σεπτεμβρίου. Στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις  19:00, ο δημιουργός θα τιμηθεί από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για τη συνεισφορά του στην τέχνη της γελοιογραφίας.

Το πενάκι του Κουρσό, διεισδυτικό, καυστικό και χιουμοριστικό, δείχνει τη δική του άποψη για την υγειονομική κρίση. Μια άποψη που μας συντροφεύει και μας γεμίζει χαμόγελα, μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ο δικός μας Κουρσό, συνεχίζει να μας συντροφεύει, είτε μέσω των εφημερίδων με τις οποίες συνεργάζεται στα Τρίκαλα και αλλού, είτε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Κουρσό, γεννημένος το 1961 στην Χαϊδεμένη Τρικάλων, σπούδασε  Ιστορία στο Ιονίο Παν/μίο.  Από τη ζωγραφική και τη γραφιστική, βρέθηκε στον κόσμο της γελοιογραφίας και του κόμικ  γιατί, όπως ο ίδιος υποστηρίζει: Η Ζωή, έχει πολλή «πλάκα»! Γελοιογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Ανεξάρτητος», «Ριζοσπάστης», «Το Χωνί», «Τρικαλινά Νέα», «Ενημέρωση», «Διάλογος Τρικάλων», «Ελευθερία» Λάρισας, «Ενημέρωση» Κέρκυρας, zougla. gr  κ.α. Εικονογράφησε αρκετά βιβλία και σκιτσάρισε για την ελληνική τηλεόραση (Μega Channel).  Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινά: 09:30-15:00 και 18:30-21:30 Πληροφορίες: 24310 77977. (Στον εκθεσιακό χώρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν).

[fbcomments]