Τρίτη 16.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκθεση φωτογραφίας με πολλά κοινωνικά μηνύματα

26.11.2018

Μια έκθεση φωτογραφίας με πολλά κοινωνικά μηνύματα φιλοξενείται στο χώρο του Οθωμανικού Λουτρού του «Μουσείου Τσιτσάνη» με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Πρόκειται για την έκθεση της Λένας Μαγκούτα που τιτλοφορείται «Γυναίκες του Κόσμου», με φωτογραφίες γυναικών από ταξίδια της, σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων η Υεμένη, η Ουγκάντα, η Αίγυπτος κ.α..

Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των Τρικαλινών, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και ο Δήμος Τρικκαίων με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας κατά των γυναικών.

«Τιμούμαι τη δύναμη των γυναικών» ανέφερε η φωτογράφος Λένα Μαγκούτα, ενώ μιλώντας για τις φωτογραφίες της σημείωσε πως «η κάθε μία έχει τη δική της ιστορία. Όλες όμως έχουν ένα κοινό μήνυμα. Πως κάθε γυναίκα πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα αλλά και η ίδια να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της».

Από την πλευρά της, η ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Βάσω Γκουγκουστάμου σημείωσε πως «η ημέρα αυτή δεν είναι ημέρα γιορτής και μνήμης. Είναι ημέρα υπενθύμισης κατά την οποία πρέπει να όλοι αντιληφθούμε ότι η βία κατά των γυναικών είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα και πάντα διπλά μας». Στέλνοντας μήνυμα σε αυτές της γυναίκες είπε πως «πρέπει να επιδείξουν μηδενική ανοχή στη βία, να καταλάβουν πως δεν είναι οι μόνες, ούτε μόνες».

Να σημειωθεί ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ενώ οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά της βίας των γυναικών συνεχίζονται με την θεατρική παράσταση της Πολύνας Γκιωνάκη «Κόκκινη μνήμη» με θέμα την συντροφική- ενδοοικογενειακή βία.

Η παράσταση θα δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Νικολέττα Μούκα