Δευτέρα 10.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκτελέστηκε δημοσίως ο βιαστής και δολοφόνος 3χρονου κοριτσιού στην Υεμένη

01.08.2017 /

Αστυνομικός πυροβόλησε πέντε φορές με αυτόματο τουφέκι τον Μουχάμαντ αλ-Μαγκράμπι, ηλικίας 41 ετών, καθώς εκείνος ήταν ξαπλωμένος μπρούμυτα με τα χέρια δεμένα πίσω στη πλάτη.
Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 3χρονου κοριτσιού εκτελέστηκε δημοσίως στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων.

Αστυνομικός πυροβόλησε πέντε φορές με αυτόματο τουφέκι τον Μουχάμαντ αλ-Μαγκράμπι, ηλικίας 41 ετών, καθώς εκείνος κειτόταν με τα χέρια πίσω στη πλάτη, δεμένα με χειροπέδες, σε μια κουβέρτα στο έδαφος στην πλατεία Ταχρίρ της Σαναά.

Η εκτέλεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον ασυνήθιστα πολλών ανθρώπων λόγω της πολύ μικρής ηλικίας του θύματος, της Ράνας αλ-Ματάρι. Ορισμένοι σκαρφάλωσαν σε στύλους του τηλεφωνικού δικτύου και πολλοί παρακολουθούσαν από τις στέγες των σπιτιών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή εξαιτίας των φόβων μιας επίθεσης αντεκδίκησης σε βάρος του δράστη από ένοπλα μέλη των φυλών, συγγενείς της 3χρονης. Πέντε περιπολικά συνόδευαν το αστυνομικό βαν με τον Μαγκράμπι προς την πλατεία.

Ο Γιάχια αλ-Ματάρι, ο πατέρας του κοριτσιού, είπε σε δημοσιογράφους μετά την εκτέλεση ότι ένιωσε σαν να είχε ξαναγεννηθεί.

«Αυτή είναι η πρώτη ημέρα της ζωής μου» τόνισε. «Τώρα νιώθω καθησυχασμένος».

Πηγή: skai.gr