Κυριακή 03.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έκτακτη Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.)

01.07.2021 /

Έκτακτη Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη για τον συντονισμό των φορέων λόγω της υψηλής επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές στο Νομό Τρικάλων. Συγκεκριμένα σε όλο τον νομό θα υπάρχουν μικτά κλιμάκια περιπολίας και επιπλέον περίπολα των Δασικών Υπηρεσιών και της αστυνομίας, ώστε να προληφθεί η πιθανότητα δασικής πυρκαγιάς.

Αποφασίστηκε να ενημερωθούν όλοι οι δήμοι ώστε να έχουν τα μηχανήματα και τις υδροφόρες σε κατάσταση πολιτικής προστασίας και αποφασίστηκε η απαγόρευση δασοκομικών εργασιών από σήμερα 1-7-2021 και για όσο ο δείκτης επικινδυνότητας είναι στη κατηγορία 3.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών κ. Δαλάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων

κ. Νίντος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Γαλάνης ,ο Δασάρχης Καλαμπάκας κ. Πίσσας, Εκπρόσωπος του Δασαρχείου Τρικάλων κα.Τσιάμη. και  ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Τ κ. Φωλίνας .