Τρίτη 16.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εξαδάκτυλος: Όχι για όρθιους στη διασκέδαση

15.02.2022

Hσταθεροποίηση τόσο των κρουσμάτων όσο και των σκληρών δεικτών στη χώρα δεν αποτρέπει τους ειδικούς να είναι επιφυλακτικοί αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού, τονίζοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Όπως σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η πιστή τήρηση των μέτρων θα πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.

«Για πρώτη φορά βλέπουμε ότι έχουμε μια καθοδική πορεία που δείχνει μια σταθερότητα, αλλά είμαστε πολύ ψηλά όσον αφορά τη διασπορά. Δε θέλουμε να έχουμε υπερμετάδοση καθώς αυτό θα ανέστρεφε τους σκληρούς δείκτες που έκαναν πολύ καιρό να ακολουθήσουν μια πτωτική πορεία που είναι αργή» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο MEGA.

Τέτοιες εστίες υπερμετάδοσης είναι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, με την Επιτροπή που συνεδριάζει την Τετάρτη να έχει στην ατζέντα της και τις Απόκριες.

Η διασκέδαση

Σχετικά με τη διασκέδαση, το θέμα των όρθιων πελατών δεν είναι στο πρόγραμμα να συζητηθεί αύριο: «Κάποια στιγμή ξέρουμε ότι παραβιάζεται το μέτρο. Φοβόμαστε τα μεγάλα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης που η τήρηση των κανόνων είναι δύσκολη».

Στην ατζέντα της Επιτροπής βρίσκεται και το θέμα του αθλητισμού και των συνεδρίων. «Τα θέματα είναι ο αθλητισμός, περιμένουμε ένα καινούργιο πρωτόκολλο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και η διεξαγωγή των συνεδρίων. Ίσως έχουμε και κάποια απόφαση για τις σχολικές εκδρομές»

[fbcomments]