Κυριακή 09.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με μικροτραύματα τη γλίτωσε ο Παπαδήμος

25.05.2017

Εκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή  των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, το απόγευμα της Πέμπτης, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για σοβαρό τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου, του αστυνομικού φρουρού και του οδηγού του, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λουκάς Παπαδήμος είχε συναντηθεί λίγο νωρίτερα με τον Γιάννη Στουρνάρα. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στα επείγοντα του Ευαγγελισμού και υποφέρει από εισπνευστικά εγκαύματα και εκδορές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Ευαγγελισμού και δεν έχει εισαχθεί στο χειρουργείο. Επίσης ελαφρότερα έχουν τραυματιστεί ο οδηγός και το άτομο από την συνοδεία του, οι οποίοι είναι επίσης εκτός κινδύνου.

Η έκρηξη έγινε, ενώ το όχημα ήταν εν κινήσει και προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελο. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες το αυτοκίνητο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Επίσης, υπήρχε και συνοδευτικό αυτοκίνητο. Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή. Ο παγιδευμένος φάκελος είχε σταλεί με αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών.

Για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό έχει ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Με την διευθύντρια του Ευαγγελισμού επικοινώνησε τηλεφωνικά και ο Αντώνης Σαμαράς και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε επίσης με τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν την επίθεση εναντίον του ο Λουκάς Παπαδήμος.

Και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διευθύντρια του Ευαγγελισμού κα Μιτσάκη. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ευχήθηκε περαστικά.

Τσίπρας: Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση 

Την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο καταδικάζει απερίφραστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι  ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.