Δευτέρα 05.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αγνοούμενοι και ένας τραυματίας από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο δυναμίτιδας στην Ιτέα Γρεβενών

21.03.2022

Πρόκειται για τρεις εργαζόμενους του εργοστασίου – Τραυματίστηκε ο φύλακας της μονάδας που μόλις είχε αλλάξει βάρδια – Για «κρανίου τόπο» μίλησε ο Πύραρχος Αντώνης Καλαΐδόπουλος – Το εργοστάσιο είναι της εταιρίας ELTEK

Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρώί της Δευτέρας σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών.

Από την έκρηξη ισοπεδώθηκε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών του.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 11 πυροοσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Τρεις αγνοούμενοι , ένας τραυματίας από την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο δυναμίτιδας στην Ιτέα Γρεβενών

Τρεις εργαζόμενοι του εργοστασίου αγνοούνται. Οι δύο από τρεις εργαζομένους που αγνοούνται είναι από το χωριό Δημητρα και την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης.

Ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Τρεις αγνοούμενοι , ένας τραυματίας από την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο δυναμίτιδας στην Ιτέα Γρεβενών

«Υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι , οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μέσα στο κτίριο που έγινε η έκρηξη . Το κτίριο έχει εξαΰλωθεί . Ο φύλακας δεν έχει τραυματιστεί αλλά έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ», είπε στο protothema.gr o αντιδήμαρχος Γρεβενών Χρήστος Τριγώνης.

Ο κ.Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και νοιώσαμε την γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995…».

Μίλησε για ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Ο δήμαρχος Γρεβενών κ Γιώργος Δασταμάνης δήλωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε και μέσα στην πόλη ενώ ο ήχος της έφτασε έως τον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών και στην Αιανή Κοζάνης. Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες για λόγους ασφαλείας είναι κάτω από το έδαφος ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο «το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άφορφη μάζα από μπάζα και σίδερα».

Τρεις αγνοούμενοι , ένας τραυματίας από την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο δυναμίτιδας στην Ιτέα Γρεβενών

 

Ο Πύραρχος Αντώνης Καλαΐδόπουλος μίλησε στο OPEN για «κρανίου τόπο» στο σημείο και τόνισε ότι όλη η μονάδα παραγωγής έχει ισοπεδωθεί εντελώς.

«Υπάρχουν κομμάτια από σάρκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το εργοστάσιο είναι της εταιρίας ELTEK η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών, ενώ σε αυτό εργάζονται πάνω από 30 άτομα.

Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών.

Πυροσβεστική και Αστυνομία δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει σε κοντινή απόσταση, ενώ στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Γρεβενών και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης οι οποίοι ενημερώθηκαν για το συμβάν που έχει αναστατώσει την περιοχή.
thessaliatv.gr

Ετικέτες: , ,

[fbcomments]