Παρασκευή 12.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ενδιάμεσες εκπτώσεις από σήμερα στα Τρίκαλα

03.05.2022

Με την ελπίδα της αναθέρμανσης των ταμείων των εμπορικών καταστημάτων της πόλης, ξεκινούν σήμερα στα Τρίκαλα οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 10 Μαΐου.

Την Κυριακή 8 Μαΐου τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργήσουν από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η συμμετοχή στις ενδιάμεσες εκπτώσεις όσο και η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 8 Μαΐου, είναι προαιρετικές.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, όλων των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και τη σύμφωνη γνώμη της ΕΣΕΕ, με δεδομένο ότι η κίνηση τις Κυριακές εντός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων είναι υποτονική και κατά συνέπεια αναποτελεσματική για την αγορά, προτείνει στους εμπόρους τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Κατά τη διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Τα σημάδια από την πορεία του λιανεμπορίου από τις αρχές του έτους έως τώρα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι, ενώ και κατά την περίοδο του Πάσχα η κίνηση στην αγορά δεν ήταν η αναμενόμενη.

Όπως επισημαίνουν, από την αγορά λείπει τουλάχιστον ένα 30%, καθώς έχουν αυξηθεί οι δαπάνες των νοικοκυριών για την πληρωμή των υπέρογκων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και για την αγορά ειδών σούπερ μάρκετ.

Το κύμα ανατιμήσεων δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλη αισιοδοξία, παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ετικέτες: ,

[fbcomments]