Τετάρτη 11.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έκοψαν την πίτα τους τα «Κονάκια»

28.01.2019 /

Με την ευχή η χρονιά που ήρθε να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και με την υπόσχεση και φέτος να πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων με στόχο να διατηρηθούν ζωντανές οι παραδόσεις του, ο Σύλλογος  Σαρακατσαναίων Τρικάλων «Τα Κονάκια» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Η καθιερωμένη εκδήλωση έγινε χθες το πρωί στην Σαρακατσάνικη γωνιά, τον συνοικισμό του Άγιου Οικουμενίου, παρουσία πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου, τοπικών και πολιτικών φορέων.

Καλή χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία ευχήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέφανος Μπέης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί ενεργά και το νέο έτος με δυναμικές δράσεις που στοχεύουν κυρίως στην διάσωση και διάδοση των σαρακατσάνικων αξιών, ενώ επεσήμανε ότι η μοναδική ελπίδα του τόπου μας είναι η επιστροφή στις ρίζες και στην πολιτισμική μας κληρονομιά.

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων είναι από τους πλέον δραστήριους της χώρας και αυτός που έχει την κύρια ευθύνη της διοργάνωσης του ετήσιου ανταμώματος στα Περτουλιώτικα λιβάδια καθ’ έτος.

Νικολέττα Μούκα