Δευτέρα 25.09.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επικράτηση Κασσελάκη – 9 μονάδες μπροστά στις εκλογές για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

17.09.2023

Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη καταγράφουν τα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 56% των ψήφων στις εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 56 τοις εκατο των διαπιστεύσεων αποτελέσματα δηλαδή περίπου σε 85000 ψήφους : Εφη 36,54% Κασελακης 45,28%

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, οι πληροφορίες μιλούσαν για σκληρή μάχη μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και ο Στέφανου Κασσελάκη.

Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται από την Κουμουνδούρου σε λίγα λεπτά. Η αρχική ενημέρωση ήταν ότι τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 23:00, ωστόσο λόγω προφανώς της μεγάλης συμμετοχής η αγωνία παρατείνεται για μισή ώρα.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου/νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε στις 21:00 το βράδυ με τη συμμετοχή των πολιτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία, ακόμα και όσων μέσα στο κόμμα έκαναν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Πάνω από 147.000 πολίτες πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσέλευση που διέψευσε τις προβλέψεις για χαμηλή προσέλευση μετά την παραίτηση Τσίπρα και το σοκ της διπλής εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και επρόκειτο να κλείσουν στις 20:00 το βράδυ όμως δόθηκε παράταση μίας ώρας λόγω της μεγάλης συμμετοχής.

40.000 νέα μέλη

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μετά τη λήξη της διαδικασίας, ψήφισαν πάνω από 147.000, εκ των οποίων 40.000 νέα μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, που έγιναν εσωκομματικές εκλογές για πρώτη φορά από τη βάση και στις οποίες επανεξελέγη πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας, ψήφισαν συνολικά περίπου 150.000 άτομα.

Κερνάει πίτσες ο Κασσελάκης

Με τις εκτιμήσεις από τις πρώτες κάλπες που άνοιξαν να μιλούν για σημαντικό ποσοστό του Στέφανου Κασσελάκη, η υποψηφιότητα του οποίου τάραξε τα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ, τις περισσότερες φορές προκαλώντας τριβές και αντιδράσεις με τη στάση του και τις επιλογές του, ο όψιμος υποψήφιος πήγε στα γραφεία του μαζί με τον σύντροφό του.

Μάλιστα η κάμερα του in τον «συνέλαβε» την ώρα που παραλάμβανε τις πίτσες καθώς η νύχτα αναμένεται μακρά.

[fbcomments]