Τρίτη 23.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας

19.05.2023 /

Ένα ακόμα κριτήριο για την ενίσχυσή του και στις εκλογές

Κάθε γυναίκα μπορεί να δώσει διέξοδο, με τη στάση και τη δράση της, στην αγωνία, στην ανασφάλεια που ζούμε. Μπορεί να κάνει μια κρίσιμη και αποφασιστική για το μέλλον της επιλογή: Να δείξει εμπιστοσύνη στο σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στις καθημερινές μάχες: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ:

  • Από τη μια, οι «πετυχημένες» γυναίκες στελέχη επιχειρηματικών ομίλων, οι γυναίκες στα επιτελεία των κυβερνήσεων και των διακρατικών οργανισμών αυξάνονται. Από την άλλη, για τις εργαζόμενες η δουλειά με ωράρια – λάστιχο, η ζωή με συρρικνωμένα κοινωνικά δικαιώματα, είναι το μόνιμο «προαπαιτούμενο» για τα κέρδη των μονοπωλίων και καθορίζει το «κοινό πρόγραμμα» όλων των κυβερνήσεων, ανεξαρτήτως σύνθεσης και «χρώματος».
  • Η περιβόητη «ισότητα των φύλων» και η «εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» περιλαμβάνουν μέτρα που έχουν κάνει λάστιχο την κοινωνική ζωή της γυναίκας, φέρνοντας σε αντιπαράθεση το δικαίωμά της στην εργασία με την κοινωνική ανάγκη προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας.
  • Στην «τουριστική βιομηχανία» οι καμαριέρες, οι εργαζόμενες στα πολυτελή εστιατόρια βιώνουν την εντατικοποίηση της δουλειάς με συνέπειες στην επιβάρυνση του γυναικείου οργανισμού. Αλλά και στις βιομηχανίες του Φαρμάκου, της Χημικής Βιομηχανίας, οι μισθωτές επιστήμονες αναγκάζονται να αναβάλουν τη δημιουργία οικογένειας λόγω της εργασιακής ανασφάλειας.
  • Για να σπάσει ο “φαύλος κύκλος” της εκμετάλλευσης, της βίας, της γυναικείας ανισοτιμίας. «Ασπίδα προστασίας» απέναντι στην αντιδραστικοποίηση και στην οπισθοδρόμηση είναι η πάλη για τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα ανδρών και γυναικών εργαζομένων. Πάνω εκεί μπορούν να ανθίσουν και τα ατομικά δικαιώματα σε κάθε πλευρά της ζωής μας: Στη συμβίωση, στην οικογένεια, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις

Το κρίσιμο για εμάς δεν είναι να ψάξουμε για διαφορές στα προγράμματα για την περιβόητη ισότητα των φύλων, των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, που δεν φαίνονται ούτε με μεγεθυντικό φακό.

Με κριτήριο τη ζωή μας μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά με ενίσχυση του ΚΚΕ, προκειμένου «να συναντάει ζόρια και όχι ανοχή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

 ΚΑΠΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

[fbcomments]