Κυριακή 24.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ηλεκτρονικά… θα ψηφίσουν οι καθηγητές – Οι υποψήφιοι για το ΠΥΣΔΕ

12.10.2020

Τέσσερις παρατάξεις θα διεκδικήσουν την ψήφο των Τρικαλινών καθηγητών στις εκλογές για την ανάδειξη νέων αιρετών μελών του τοπικού ΠΥΣΔΕ που θα γίνουν στις αρχές Νοεμβρίου.

Την ψήφο των εκπαιδευτικών θα διεκδικήσουν οι ΔΑΚΕ Δ.Ε., Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δ.Ε. (ΠΕΚ) και Πρωτοβουλία Καθηγητών – ΣΥΝΕΚ.

Συγκεκριμένα, με τη ΔΑΚΕ είναι υποψήφιοι οι Ζελενίτσας Ιωάννης, Θεοχάρης Δημήτρης, Μουτογεώργος Δημήτρης, Κίττος Ευάγγελος, Κώστας Αθανάσιος, Κωστής Νικόλαος, Πασχάλης Νικόλαος και Ροκκάς Θώμας, με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών είναι υποψήφιοι οι Κανταρτζή Αγορή, Κουτελίδα Άννα, Κουτής Κωνσταντίνος, Κωστούλα Μαρία, Μούτος Θεόδωρος, Πατριώτη Σοφία και Πολύζος Βασίλειος, με την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δ.Ε. (ΠΕΚ) θέτουν υποψηφιότητα οι Ζαραμπούκα Αθανασία, Καρνέζης Αθανάσιος, Μέμτσας Σπυρίδων και Μπουλογεώργος Στέφανος και με την Πρωτοβουλία Καθηγητών – ΣΥΝΕΚ οι Ζιούνα Χρυσούλα, Κοπάνου Ευαγγελία, Κουκοράβα Χριστίνα, Μαγγούφη Βασιλική, Παπαζεύκου Ουρανία, Παππάς Βασίλειος και Τσιατσιούλης Σωτήριος. Σημειωτέον, οι εκλογές θα διεξαχθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 με το ηλεκτρονικό σύστημα Ζευς.

Από το υπουργείο υπογραμμίστηκε ότι με το σύστημα αυτό διεξήχθησαν και οι πρόσφατες πρυτανικές εκλογές σε έξι πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας «με απόλυτη επιτυχία και διαφάνεια».

Ωστόσο το θέμα των εκλογών δεν φαίνεται να έχει κλείσει ακόμη αφού η ΟΛΜΕ τάχθηκε κατά της ψηφιοποίησης της εκλογικής διαδικασίας, της διενέργειάς της ημέρα Σάββατο και πρότεινε την αναβολή της για ένα οκτάμηνο, ή τη διενέργειά της διά ζώσης σε εργάσιμη ημέρα (με ή χωρίς άδεια), ενώ η ΔΟΕ ψήφισε κατά πλειοψηφία οι εκλογές να γίνουν με κάλπες σε εργάσιμη ημέρα αλλά απόγευμα.