Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών – Υποδοχή star στον Τσίπρα

25.01.2015

Στις κάλπες για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης προσέρχονται από τις 07:00 σχεδόν 10 εκατ. ψηφοφόροι. Η εκλογική διαδικασία, μία από τις κρισιμότερες της μεταπολίτευσης, θα ολοκληρωθεί στις 19:00, οπότε θα κλείσουν οι κάλπες και θα αρχίσει η καταμέτρηση.

Οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθα ήδη από το πρωί στις κάλπες και ψήφισαν στέλνοντας παράλληλα και τα μηνύματά του.

Σαμαράς

Στην Πύλο ψήφισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιών μας.

Σήμερα, αποφασίζουμε εάν θα πάμε μπροστά με δύναμη, με ασφάλεια, με σιγουριά, ή αν θα πάμε σε περιπέτειες.

Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένας πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας οι οποίοι είναι ακόμα αναποφάσιστοι. Εκείνοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Είμαι αισιόδοξος, γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της Πατρίδας μας.

Θα νικήσουμε».

Τσίπρας

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο σχολείο της Κυψέλης, όπου προσήλθε να ψηφίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι πολιόρκησαν τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την έξοδό του για την δήλωση.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρουν θέση τα συνεργεία, οι ηχολήπτες και οι δημοσιογράφοι, ώστε να ακούσουν τη δήλωση του κ. Τσίπρα, η οποία έγινε αρχικά στα ελληνικά και στη συνέχεια στα αγγλικά.

«Σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα αυτό το βήμα που έχει απομείνει, το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου, την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στον τόπο μας. Τώρα η ευθύνη ανήκει σε όλους και όλες, όσοι θα προσέλθουν στην κάλπη.

» Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε. Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς, οι αυξήσεις στους φόρους, η απελευθέρωση πλειστηριασμών, για συνέχεια δηλαδή μιας αποτυχημένης και καταστροφικής πολιτικής λιτότητας δίχως τέλος, ή εάν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη όλα όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό: μια ζωή με αξιοπρέπεια, με κοινωνική συνοχή.

» Αν από αύριο η χώρα θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση να επανενταχθεί ισότητα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι αισιόδοξος, σήμερα θα είναι μια ιστορική μέρα. Ο λαός μας θα ολοκληρώσει αυτό το βήμα και η αξιοπρέπεια θα επιστρέψει.»

Βενιζέλος

Σε εκλογικό τμήμα των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης προσήλθε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Κατά την έξοδό του από το σχολικό συγκρότημα δήλωσε: «Εύχομαι ο ελληνικός λαός να κάνει επιλογές που θα τον οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο και όχι χειρότερο για αυτόν και τα παιδιά του».

Κουτσουμπας

Στο 4ο λύκειο Καλλιθέας «Νίκος Μπελογιάννης» ψήφισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατά την έξοδό του, ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, καθώς τα μνημόνια θα είναι παρόντα.

Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Να ενισχύσουμε τη μοναδική δύναμη ελπίδας που θα βρίσκεται στο πλάι του λαού μας για να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα» τόνισε.

Θεοδωράκης

Στα Χανιά ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία η αλλαγή να γίνει στη σωστή κατεύθυνση. Να ψηφίσουμε αυτούς που έχουν γνώση και θάρρος, αλλά να μην δώσουμε θάρρος στους τσαμπουκάδες. Να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» τόνισε.

Κουβέλης

Στο Περιστέρι ψήφισαν ο Φώτης Κουβέλης και ο Νίκος Χρυσόγελος του συνδυασμού Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ. «Με την ψήφο τους, οι πολίτες να δώσουν εντολή η χώρα να πορευθεί μπροστά, προοδευτικά με την κοινωνία όρθια» σημείωσε ο κ. Κουβέλης. «Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τη χώρα, αλλά με σχέδιο, με ρεαλισμό και με όραμα» τόνισε ο κ. Χρυσόγελος.

Παπανδρέου

Σε σχολείο της Νέας Ερυθραίας προσήλθε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου για να ψηφίσει, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα.

Κατά την έξοδό του, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, να απαλλάξουμε την Ελλάδα από βάρη και ένα πελατειακό κατεστημένο.

» Αρκεί να φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο για αλλαγές και το σχέδιο να έχει την υπογραφή του ελληνικού λαού άμεσα, με δημοψήφισμα. Το Κίνημα Δημοκρατών-Σοσιαλιστών, αυτό εγγυάται.»