Παρασκευή 12.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με προτάσεις στην καρδιά του κάμπου ο Θανάσης Λιούτας

16.01.2015

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Λιούτας περιοδεύοντας, απογευματινές ώρες της 15ης-1-2015, σε Ριζαριό, Γλίνος, Φανερωμένη, Αγία Κυριακή και Μεγάλα Καλύβια, βρέθηκε, γι’ άλλη μια φορά, δίπλα στους αγρότες, οι οποίοι υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και θέρμη τον δικό τους άνθρωπο («Αυτός είναι ο καινούργιος Βουλευτής του Ν. Τρικάλων!» έλεγαν με καμάρι), που θα αποτελεί την ισχυρή & καθαρή “φωνή” τους στη νέα Βουλή.

Συζήτησε μαζί τους, αντάλλαξε απόψεις, άκουσε προτάσεις, ανέπτυξε θέσεις επί του συνόλου των σημαντικών θεμάτων ενός κλάδου, που έχει πάθει (και περνά) πολλά…

Οι παραγωγοί δεν έκρυψαν την αγωνία τους για το μέλλον μέσα από πληθώρα ερωτημάτων που υπέβαλαν στον συνάδελφό τους. Υπάρχουν προοπτικές, είπε ο κ. Λιούτας, ώστε η γεωργία και η κτηνοτροφία μας να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σίγουρα, ο αγροτικός τομέας και η ύπαιθρος γενικότερα έχουν μέλλον, αρκεί η Πολιτεία να δείξει την απαιτούμενη φροντίδα.

Με απλά λόγια, να δώσει κίνητρα στους παραγωγούς να παράξουν προκειμένου να επιτευχθεί η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, η ποιοτική αναβάθμισή της και η μόνιμη αξιοποίησή της. Οι προτάσεις μου βρίσκονται ήδη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Με την δύναμή σας θ’ αγωνιστώ ώστε ότι πρότεινα γραπτώς στον Αντώνη Σαμαρά, όταν μου το ζήτησε τον Ιούνιο του 2014, να γίνει πράξη από το “Α” έως το “Ω”.

Στα Μεγάλα Καλύβια, στο κεφαλοχώρι του κάμπου, ο κ. Λιούτας συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Περιφέρειας Τρικκαίων (Τομέας Α’) Ηλία Παπανικολάου, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρήστο Σκούφα, τον τέως αντιδήμαρχο Τάκη Ρεντζιά και τον πρώην πρόεδρο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Τρικάλων – γενικό γραμματέα της Τοπικής Επιτροπής Ν.Δ. Δήμου Τρικκαίων – γραμματέα Οργανωτικού του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Τρικάλων Βασίλη Κρανιά. Ενώ είχε τετ α τετ με τον γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή Δημήτρη Χιώτη και κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον βετεράνο αυτοδιοικητικό Αχιλλέα Πατρίκαλο. Νωρίτερα, στην Αγία Κυριακή, συνάντησε τον πρώην πρόεδρο του Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων Κων/νο Κρανιά, ο οποίος, ως γνωστόν, διετέλεσε γραμματέας της Συνεταιριστικής Οργάνωσης της Ε.Α.Σ.Τ.