Τετάρτη 21.04.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μητσοτάκης: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ τις λειτουργίες κάθε δόγματος και θρησκείας

17.03.2020

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» τονίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρά τις παραινέσεις προς τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του, ανακοίνωσε ότι οι Θείες Λειτουργίες θα γίνονται για μία μόνο ώρα κάθε Κυριακή μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου.

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» αναφέρει το tweet του Πρωθυπουργού.

Επίσης για την απόφαση της κυβέρνησης η Υπουργός Παιδείας  Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020