Πέμπτη 18.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εγκαίνια για την έκθεση παιδικής ζωγραφικής

18.05.2015

Παρουσία πλήθους κόσμου, πολλών μαθητών και των γονέων τους και αρκετών εκπροσώπων των τοπικών αρχών, τελέστηκαν  το πρωί της Κυριακής, τα εγκαίνια της παιδικής έκθεσης με τίτλο «Τέχνη και Αθλητισμός».

Η τελετή των εγκαινίων έγινε στον 1ο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τα εικαστικά εργαστήρια Προβίδα, με την υποστήριξη του τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων.

Παιδιά και μαθητές από 23 πόλεις της  Ελλάδας ζωγράφισαν έργα τα οποία θα υπάρχουν στην έκθεση έως την επόμενη Κυριακή 24 Μαΐου και από ώρες 9 π.μ έως 2.30 μ.μ. στον 1ο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και θα είναι ανοιχτή για το κοινό και τα σχολεία που θέλουν να την επισκεφθούν.

Οι διαγωνιζόμενοι, ηλικίας από 5 έως και 17 ετών δημιούργησαν 428 έργα που οργανώθηκαν και αξιολογήθηκαν σε τρεις ηλικιακές ομάδες:

  • Από 5 έως 7 ετών
  • Από 8 έως 11 ετών
  • Από 12 έως 17 ετών

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν  τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις στα έργα που ξεχώρισαν.

Οι επισκέψεις των σχολείων θα πραγματοποιούνται κατόπιν επικοινωνίας με το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στο τηλέφωνο 24310-35106.

Στην τελετή εγαινίων παραβρέθηκαν εκτός από τους μικρούς ζωγράφους και ο Βουλευτής κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ντίνος Μπάρδας, Γιώργος Τσίγκας, Χρήστος Γακόπουλος, Ευθύμης Ρεντζιάς, Γιάννης Μπουτίνας, ο πρώην Βουλευτής και πρώην Νομάρχης κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, ο Διοικητής της ΣΜΥ κ. Λιάκος, ο ζωγράφος κ. Προβίδας και πολλοί άλλοι.

 

                                                                                                                                                                                 Δ.Π.

[fbcomments]