Τρίτη 10.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκδήλωση για την παρουσία του ομότιτλου βιβλίου πραγματοποίησε η Κ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ

24.05.2016

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων

Ο ρόλος και η εμφάνιση της εργατικής τάξης

kke_vivlio2Στην παρούσα έκδοση δημοσιεύονται οι εισηγήσεις και οι παρεμβάσεις που έγιναν στη διάρκεια της διημερίδας που διοργάνωσε το ΚΚΕ στις 21-22 Νοέμβρη 2015 σε σχέση με την εμφάνιση της εργατικής τάξης

Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ βρέθηκαν, χθες το βράδυ στο επίκεντρο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του ομότιτλου βιβλίου από την τοπική Κομματική Οργάνωση.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Πόλης Τρικάλων του ΚΚΕ κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος.

Στην παρούσα έκδοση δημοσιεύονται οι εισηγήσεις και οι παρεμβάσεις που έγιναν στη διάρκεια της διημερίδας που διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις 21-22 Νοέμβρη 2015 σε σχέση με την εμφάνιση της εργατικής τάξης, το ρόλο της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και τη στρατηγική του Κόμματος. Γίνεται επίσης αναφορά στο μουσικοθεατρικό υλικό που προβλήθηκε, ενώ περιλαμβάνεται και άλλο αρχειακό υλικό που εκτίθετο τις μέρες της διημερίδας.

kke_vivlioΌπως ανέφερε ο κ. Σωτηρόπουλος «το ΚΚΕ μελετά με ταξικότητα και επιστημονικότητα, ενσωματώνει ό,τι πιο ζωντανό και αληθινό από την Ιστορία του, από την οποία αντλεί και συνειδητοποιεί συμπεράσματα γενικότερης σημασίας. Έτσι, προσπαθεί να φωτίζει την πραγματική αιτία της σταθερής αντιλαϊκής επίθεσης του κεφαλαίου, να διαλύει τις αυταπάτες για φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού, να προβάλλει την ιστορική επικαιρότητα και αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, να φέρνει στο επίκεντρο της ιδεολογικής πάλης τις αιτίες της νίκης της αντεπανάστασης στον 20ό αιώνα και τις ασύγκριτες λαϊκές κατακτήσεις του σοσιαλισμού, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες» και πρόσθεσε ότι στη λογική αυτή κινούνται οι εισηγήσεις και παρεμβάσεις που έγιναν στη διάρκεια της διημερίδας που διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σε σχέση με την εμφάνιση της εργατικής τάξης, το ρόλο της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και τη στρατηγική του Κόμματος.

«Το ΚΚΕ ,εξετάζοντας τα ζητήματα που προαναφέραμε, τολμά στις νέες συνθήκες που ζούμε το «κοίταγμα του παρελθόντος» , ιδιαίτερα του δικού του και συνολικά του Κομμουνιστικού Κινήματος» πρόσθεσε, μεταξύ των άλλων.

Ε.Κ.