Δευτέρα 28.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Πλημμύρισε” με ευαισθησία και ποίηση το Δημαρχείο

21.03.2016

Πλημμύρισε ευαισθησία και ποίηση σήμερα το μεσημέρι το προαύλιο του δημαρχείου όπου η Διεύθυνση  Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπ/σης , διοργάνωσαν, εκδήλωση με θέμα «Πες το μ’ ένα ποίημα», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων του νομού μας που απάγγειλαν δικά τους ποιήματα, στέλνοντας το μήνυμά τους και αναδεικνύοντας αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ειρήνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού ζητήματος. Στην δράση αυτή των μαθητών, εκτός από τα ποιήματα, θα ακουστούν και τραγούδια από την ορχήστρα  μαθητών του Μουσικού Σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης από τους μαθητές, τους γονείς αλλά και τους πολίτες της πόλης μας, τα οποία θα δοθούν στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον Φρούριο.