Παρασκευή 02.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μνήμες και μουσικές… στην “επίσημη” εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17.11.2022

Με μνήμες αλλά και αρκετή μουσική που σημάδεψαν όλη εκείνη την περίοδο, τιμήθηκε το πρωί η επέτειος του Πολυτεχνείου 49 χρόνια μετά. Οι φορείς της πόλης απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την δήμο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου μπροστά στο άγαλμα των ΕΠΟΝιτών.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τη Νεφέλη Μιχαέλα Τσατσούλη, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου (στο 3ο Λύκειο Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης»), η οποία τόνισε ότι «η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν είναι ένας τυπικός εορτασμός και ευκαιρία για αποχή από τα μαθήματα, αλλά αποτελεί το πιο σημαντικό μάθημα για τη ζωή και το αύριο: Μας διδάσκει, πώς οι άνθρωποι, αλληλέγγυοι και αποφασισμένοι, μπορούν να γονατίσουν κάθε μορφή βίας και φασισμού! Τα σημερινή μέρα τιμούμε τους δεκάδες χιλιάδες που φυλακίστηκαν εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν στη σκοτεινή εφταετία της χούντας. Τιμάμε τον αγώνα τους και κρατάμε ζωντανή τη μνήμη τους».

Στην εκδήλωση ακούστηκαν αρκετά τραγούδια του Πολυτεχνείου από μαθητές του Μουσικού Σχολείου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Κατάθεση στεφάνων έγινε από τους: Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Τρικάλων Δήμητρα Νάτσινα, Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, Διευθυντή Π/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστο Τρικάλη, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Χρήστο Ζαραμπούκα, πρόεδρο της ΔΕΕΠ Τρικάλων της ΝΔ κ. Κων/νος Τρέλης, γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων κ. Σταύρο Νταούλα, γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Τρικάλων κ. Ιωάννη Τριγώνη, πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων κ. Ευάγγελο Κωστίκα, πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Σοφία Βενέτη, αντιπρόεδρο της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων κ. Αριστοτέλη Σιακαβάρα. Χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας
Παρέστησαν από τον Δήμο Τρικκαίων οι αντιδήμαρχοι κ. Αλεστά, Λάππας και Παζαΐτης,