Πέμπτη 24.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Eκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Τρικάλων

10.12.2017

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, στις 4 Δεκεμβρίου 2017, η προγραμματισμένη εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου. Τρικάλων στο ξενοδοχείο Ντίνα της πόλεώς μας.
Η εκδήλωση περιελάμβανε την ομιλία με προβολές για τις παθήσεις του προστάτη από τον Χειρουργό, Ουρολόγο-Ανδρολόγο, Γρηγόρη Τσακμάκη.
Ο Πρόεδρος του Ρ. Ο. Τρικάλων Χρήστος Παπαπολύκαρπος κάλεσε τον Αντιπρόεδρο Αντώνη Σπανό να αναπέμψει την καθιερωμένη προσευχή και στη συνέχεια αφού καλωσόρισε τους φίλους και ροταριανούς προχώρησε στην παρουσίαση του Ομιλητή.
Ως γνωστόν ο συμπολίτης μας Γρηγόρης Τσακμάκης είναι Χειρουργός Ουρολόγος- Ανδρολόγος, Πτυχιούχος Α.Π.Θ. μετεκπαιδευθείς στην Ανδρολογία.και Επιστ. Συνεργάτης της Β’ Παν. Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.
Στην εκτενέστατη ομιλία του, που συνοδεύονταν από σειρά προβολών, αναφέρθηκε στην προστατίτιδα, που αποτελεί γενικό όρο για την περιγραφή των φλεγμονών, χωρίς λεπτομέρειες, στο όλο φάσμα των κλινικών εκδηλώσεων που είναι δυνατόν να συνδέονται με τον προστάτη.
Η προστατίτιδα είναι μια συχνή πάθηση που ταλαιπωρεί πολλούς άνδρες όλων των ηλικιών.
Στην ηλικία των 50 και κάτω πιο συχνή και ακόμα πιο συχνή μετά τα 50.
Αναφέρθηκε επίσης στην οξεία βακτηριακή προστατίτιδα, σχετικά με τη διάγνωσή της και τη θεραπεία και προχώρησε σε μια λεπτομερή και εμπεριστατωμένη παρουσίαση.
Το υψηλού βαθμού ενδιαφέρον και η προσοχή όλων κράτησε πάνω από μια ώρα όσο και ο χρόνος της εν λόγω παρουσίασης.
Φυσικά, ήταν αναπόφευκτες οι απανωτές ερωτήσεις πολλών από τους παρευρισκόμενους, οι οποίες, στο μέτρο του δυνατού, έτυχαν της δέουσας απάντησης.
Ά και το θέμα, στην κυριολεξία, έκαιγε και έτσουζε, σε όλους μας δόθηκε η ευκαιρία να κολυμπήσουμε στη μυστηριακή κολυμβήθρα των παθήσεων του προστάτη.και κατά κάποιο τρόπο εξοικειωθήκαμε έστω και επιδερμικά στο ευρύ φάσμα των παθήσεων, συμπτωμάτων και της θεραπείας σπάζοντας τον πάγο του μυστηρίου του!
FAETHON
Υ/Γ: Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση-ομιλία παρόντες πολλοί επώνυμοι & ανώνυμοι συμπολίτες μας μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής & δήμαρχος Μιχάλης Ταμήλος ο οποίος τιμά συχνά με την παρουσία τουτον Ροταριανό Όμιλο Τρικάλων.