Τετάρτη 28.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκδήλωση του 3ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων “Οδυσσέας Ελύτης” “Μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα στην Ευρώπη;”

06.11.2017

Αυτός είναι ο τίτλος της εκδήλωσης του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 11.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων “Οδυσσέας Ελύτης”. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και θα προβληθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του www.trikalacity.gr.
Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και δημοσιογράφοι και όχι μόνο, ανακαλύπτουν τις κοινές ρίζες των γλωσσών μας ουσιαστικά και μεταφορικά! Ολα αυτά στο πλαίσιο του καινοτόμου έργου IDEA που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος ERASMUS + Σχέδια Jean Monnet και υλοποιείται από το ΔΙΚΤΥΟ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα θα παρουσιάσει και θα συντονίσει την εκδήλωση που περιλαμβάνει προβολή βίντεο, παιχνίδι γνώσεων με συμμετοχή των μαθητών και ένα στρογγυλό τραπέζι με την συμμετοχή του Καθηγητή Γλωσσολογίας Χριστόφορου Χαραλαμπάκη, εκπαιδευτικών, φοιτητών ERASMUS, εκπροσώπου του Δημάρχου, του ΔΙΚΤΥΟΥ. Θέμα της συζήτησης η ανίχνευση αποτελεσματικών τρόπων προσέγγισης, επικοινωνίας, ενεργοποίησης και συμμετοχής των νέων σε θέματα της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Το έργο IDEA, ένα καινοτόμο έργο εκπαιδευτικής φύσεως
Βασικός στόχος του έργου IDEA είναι να ενημερωθούν κυρίως οι νέοι για τα οφέλη που έχουν οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καθημερινότητά του πολίτη. Οφέλη που πολλοί θεωρούν αυτονόητα και δεδομένα.