Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκδήλωση αφιέρωμα στη Σμύρνη από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

18.05.2018 /

«Σμύρνη. Μουσικές και Μνήμες»
Το Μουσικό σχολείο Τρικάλων σε συνεργασία με μουσικό σύνολο Nardaτου τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου ύστερα από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου Καλαμπάκας ¨Τα Μετέωρα¨ σας καλεί στη μουσικοθεατρική παράσταση το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στην Καλαμπάκα στις 8:30 μ. μ.
Μια παράσταση- αφιέρωμα στον μικρασιατικό πολιτισμό και ιδιαίτερα στη Σμύρνη, που αποτέλεσε κέντρο του.
Μια σύνθεση μουσικών, αφηγηματικών κειμένων και εικόνων που προέκυψε από τη συν-δημιουργία των μουσικών συνόλων παραδοσιακής χορωδίας, ορχήστρας, της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας και του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και συγκεκριμένα του μουσικού συνόλου Νarda.
Μια σύνθετη και σοβαρή προσπάθεια καλλιτεχνικής δράσης των μαθητών του σχολείου μας,η οποία μέσα από τη φρεσκάδα της εφηβικής ματιάς και με αφετηρία έναν άξονα τόσο συγκινησιακά όσο και ιστορικά σημαίνοντα για την πολιτισμική μας ιστορία ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσει αναφορικά με τους συνειρμούς της στη σύγχρονη μας πραγματικότητα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με συνδιοργανωτές τον Δήμο Καλαμπάκας, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων και το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

[fbcomments]