Πέμπτη 06.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εξάρχεια: Προκαταρτική εξέταση της ΓΑΔΑ για την καταγγελία αστυνομικής βίας εναντίον δύο δικηγόρων

07.09.2022 /

Διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με τη διερεύνηση της καταγγελίας δύο δικηγόρων για περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Εξαρχείων. Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο δικηγόρων, υπέστησαν βία κατά τη διάρκεια ελέγχου τους από αστυνομικούς.

Την καταγγελία κοινοποίησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, «διά της οποίας καταγγέλλονται σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα οποία δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας, θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών».

 

Στην αναφορά επισυνάπτονται και φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό.

Ο κ. Βερβεσός με την επιστολή του, που κοινοποιήθηκε στον αρχηγό της αστυνομίας, στον Συνήγορο του Πολίτη και την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητά από τον υπουργό να προβεί «άμεσα στον πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών υπαλλήλων».

Η επιστολή του Δημήτρη Βερβεσού:

«Κύριε υπουργέ

Με ιδιαίτερη κατάπληξη λάβαμε γνώση της από 3.9.2022 αναφοράς δύο δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δια της οποίας καταγγέλλονται σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας τα οποία δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας, θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών. Προς στοιχειοθέτηση της αναφοράς τους τα μέλη του Συλλόγου, μας προσκόμισαν αποδεικτικώς φωτογραφικό υλικό το οποίο σας κοινοποιούμε συνημμένο με την παρούσα. Σας καλούμε να προβείτε άμεσα στον πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκόμενων αστυνομικών υπαλλήλων και να μας κοινοποιήσετε το αποτέλεσμα αυτού».