Τετάρτη 28.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εξ’ αποστάσεως μαθήματα ρομποτικής

09.03.2021 /

Η Βιβλιοθήκη συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσω διαδικτύου, δημιουργώντας νέο τμήμα εργαστηρίου ρομποτικής, με το πακέτο LEGO SpikePrime, για παιδιά 12-15 ετών.
Το τμήμα αποτελείται από 4 άτομα, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στη ψηφιακή πλατφόρμα Zoom μία φορά την εβδομάδα διάρκειας 60′. Απαραίτητη προϋπόθεση η προηγούμενη παρακολούθηση μαθημάτων ρομποτικής WeDo 2.0.
Το SPIKE Prime συνδυάζει τα διάσημα τουβλάκια LEGO, ένα ισχυρό προγραμματιζόμενο ‘εγκέφαλο’ πολλαπλών θυρών, γλώσσα προγραμματισμού που βασίζεται στο Scratch και μαθήματα STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά) που θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και τα επίπεδα κριτικής σκέψης των μαθητών. Τα μαθήματα συνδυάζουν κατασκευή και προγραμματισμό που διευκολύνουν την εισαγωγή των μαθητών στην συλλογή και ανάλυση δεδομένων και στην επίλυση προβλημάτων με εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο.
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία εξυπηρέτησης της Βιβλιοθήκης στα τηλ. 24320-23041-3. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Καθώς τα μαθήματα γίνονται μέσω διαδικτύου, μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από όλη την Περιφέρεια Τρικάλων.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας