Σάββατο 07.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εισαγγελική έρευνα για απάτη με επιδοτήσεις στο δήμο Φαρκαδόνας

21.03.2018 /

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα σε Νεοχωρίτη επιχειρηματία
Για απάτη προς όφελος επί προσωπικού αγροτικών επιδοτήσεων της Ε.Ε. αρκετών χιλιάδων ευρώ κατηγορείται ένας δημότης της Φαρκαδόνας.
Στο στόχαστρο ένας Οιχαλιώτης επιχειρηματίας ο οποίος σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία ενός αγρότη και μετέπειτα από τις έρευνες του οικονομικού εισαγγελέα, διώκεται ότι λάμβανε επιδοτήσεις από το έτος 2013 εν αγνοία τόσο του ιδίου του καταγγέλλοντος όσο και αρκετών ακόμη ιδιοκτητών !
Σύμφωνα με πληροφορίες του OichaliaNEWS, αρκετοί Οιχαλιείς ιδιοκτήτες χωραφιών το μεσημέρι της Παρασκευής (ύστερα από κάλεσμα) πέρασαν το κατώφλι της Aστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, για να παραδώσουν ενοικιαστήρια και αποδείξεις των συναλλαγών τους με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία.
Όπως προκύπτουν και μετά τα όσα δήλωσαν κατά την προανάκριση στο σύνολό τους οι ιδιοκτήτες των κτημάτων, αρκετά ενοικιαστήρια που παρουσίασε ο επιχειρηματίας ήταν ψευδή, καθώς οι ιδιοκτήτες των φερόμενων μισθωτηρίων δεν γνώριζαν την ύπαρξή τους και όπως ανέφεραν, τα έγγραφα έφεραν «μαϊμού» υπογραφές χωρίς καν σφραγίδα «του γνησίου της υπογραφής».
Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr, η απάτη εξελίσσεται από το 2013 και η Εισαγγελία με επείγουσα προκαταρκτική εξέταση την διερευνά προκειμένου να μην παρέλθει η πενταετία (αν και ήδη για το 2013 παρήλθε).
Εφόσον αποδειχθεί η απάτη τότε ο επιχειρηματίας υποχρεώνεται να επιστρέψει τα χρήματα των Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο αρκετοί ιδιοκτήτες να κινηθούν νομικά τόσο κατά του επιχειρηματία όσο και των ελεγκτών, πρέπει να θεωρήται βέβαιο.