Δευτέρα 28.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αρση της ασυλίας του Αλ. Μητρόπουλου ζητά ο εισαγγελέας

25.08.2015

Το αίτημα να αρθεί η βουλευτική ασυλία του Αλέξη Μητρόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Α’ αντιπροέδρου της Βουλής υπέβαλε ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης.
Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ζητεί από τη Βουλή άδεια, για να ασκήσει ποινική δίωξη στον βουλευτή και αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Αλέξη Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός με έγγραφό του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητεί να διαβιβαστεί στη Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία αφορούν (σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται) την μη έκδοση απόδειξης για αμοιβή περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ που φέρεται να έλαβε από διεκπεραίωση υπόθεσης που χειρίστηκε ως δικηγόρος προ πολλών ετών.
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για τον χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητρόπουλος έχει αλλεπάλληλες φορές αντιλέξει για την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ και μάλιστα εκκρεμούν προσφυγές του στα Διοικητικά Δικαστήρια.
Αυτό όμως δεν σταματά την ποινική διαδικασία που κινεί ο οικονομικός εισαγγελέας, καθώς αναφέρεται ότι ο φόρος που έπρεπε να καταβάλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής είναι 940.000 ευρώ.
Ο κ. Μητρόπουλος, πάντως, δεδομένου ότι έχει προσφύγει στα δικαστήρια, δεν έκανε αίτηση υπαγωγής στο νόμο Βαλαβάνη, κάτι το οποίο θα σταματούσε την ποινική διαδικασία, ενώ θα κατέβαλε ως φόρο και λιγότερα χρήματα.
Ήδη, η δικογραφία για τον κ. Μητρόπουλο έχει φτάσει στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία θα την αναθέσει σε  αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για να την μελετήσει.