Κυριακή 23.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Είπαν “ΟΧΙ“ στο κάπνισμα μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

31.05.2016
Με τον αριθμό των παιδιών που αρχίζουν το κάπνισμα, όλο και σε μικρότερη ηλικία, να αυξάνεται, συνεχώς, προκαλώντας ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς, αναδεικνύεται συνεχώς ξ σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης απέναντι στη βλαβερή αυτή συνήθεια και στις εξαρτήσεις, γενικότερα.
Στο πλαίσιο αυτό, στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων υλοποιήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά ένα πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και τις δασκάλες τους.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Κάπνισμα; ΟΧΙ εμείς» και «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού» στο οποίο πήραν μέρος οι δασκάλες της ΣΤ’ τάξης κ.κ. Ο. Καλλιάγρα και Μ. Γκούμπλια, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κα. Α. Γουλιώτη και η δασκάλα του Τμήματος Ένταξης κα. Χ. Καργιώτη.
Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος, σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν σε σε κεντρικό σημείο της πόλης για να ενημερώσουν τους πολίτες για το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα.
Επίσης, προχώρησαν στη διανομή ενός ενημερωτικού φυλλαδίου που έφτιαξαν, καταθέτοντας τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του Κέντρου Πρόληψης Τρικάλων με τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθούν βιωματικά σεμινάρια, αποκτώντας γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία σημαντικά για την προσέγγιση τέτοιων θεμάτων.
Σκοπός της ομάδας γονέων που λειτούργησε υπό την επίβλεψη της κας Ντίνας Νταϊλιάνη ήταν να στηριχτούν οι γονείς στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους.