Παρασκευή 30.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εικόνες ντροπής: Οι πρόσφυγες έφτιαξαν σκηνές στα δέντρα για να γλιτώσουν από τη βροχή

25.10.2017

Προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας συνιστούν οι εικόνες στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, εκεί όπου περίπου 400 άτομα αφέθηκαν αβοήθητα να υπομένουν τη δυνατή βροχή και το κρύο

Παρά τις προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα, η οποία ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε, η ακριβοπληρωμένη Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής φαίνεται ότι πιάστηκαν στον ύπνο, με αποτέλεσμα οι πλεονάζοντες μετανάστες να παραμένουν εκτεθειμένοι στη βροχή.

Μη έχοντας άλλη λύση, πολλοί από αυτούς χρησιμοποίησαν τις κουβέρτες που τους δόθηκαν και με τη χρήση καλαμιών έστησαν όπως- όπως πρόχειρες σκηνές είτε πάνω στο χώμα και στη λάσπη, είτε ακόμα και πάνω… στα δέντρα.

Από την άλλη η πολυπόθητη ανακοίνωση πρωτοβουλιών από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για μεταφορά ικανού αριθμού μεταναστών και προσφύγων σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, πάνω στην οποία πόνταραν οι διοικήσεις των hotspot σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα δεν ήρθε ποτέ…

Το φωτορεπορτάζ του «π» αφιερώνεται στους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που αυτή την ώρα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Εννοείται ότι δεν προσκάλεσαν τον «π», συντασσόμενα απόλυτα με το δόγμα της δημοτικής αρχής να κλείσει η στρόφιγγα της ενημέρωσης για όποιον δεν αποδέχεται τη μασημένη τους τροφή. Υπήρχε ανέκαθεν ανοιχτή γραμμή, το διαισθάνεται όλη η κοινωνία.

alfavita.gr