Κυριακή 31.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Εικόνες φρίκης» και εκβιασμούς στον μικρό Θανάση από την οικογένειά του

27.03.2018 /

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με τον 13χρονο Θανάση Σ. που αγνοείται τις τελευταίες ημέρες

Ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού, εκτίμησε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, πως πίσω από την εξαφάνιση του παιδιού κρύβονται οι ίδιοι οι συγγενείς του.

Ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε πως το παιδί βίωνε την «φρίκη της εκμετάλλευσης» από τους οικείους ανθρώπους του και έως την ηλικία των 9 ετών «δεν ήξερε τι θα πει κανονική ζωή και σχολείο».

Ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού ξεκαθάρισε πως ο μικρός Θανάσης δεν είχε δείξει καμία τάση φυγής ενώ έκανε λόγο για μεσαιωνικές συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι του. Παράλληλα ανέφερε πως ο μικρός Θανάσης «ήταν τόσο χαρούμενος και ευτυχισμένος».

Το παιδί είχε ραντεβού με την γιαγιά του την Τετάρτη και ο κ. Γιαννόπουλος θεωρεί πως συγγενείς του Θανάση προσπαθούν να εκδώσουν διαβατήριο στον 13χρονο ώστε να βγάλουν το παιδί εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τις πληροφορίες από έγκυρες πηγές.

«Δεν μιλάμε για μία οικογένεια φτωχική. Ο οργανισμός δεν παίρνει παιδιά από φτωχιές οικογένειες αντίθετα τις στηρίζει», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος επαναλαμβάνοντας πως το παιδί βίωνε καταστάσεις «φρίκης» στο σπίτι του και ψυχολογικό εκβιασμό για να επιστρέψει.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία και έχουν σταλεί πληροφορίες σε όλα τα λιμάνια και αεροδρόμια της Ελλάδας.

Όπως όμως προειδοποιεί ο κ. Γιαννόπουλος, σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις, παιδιά που είχαν εξαφανιστεί είχαν βρεθεί μια μέρα αργότερα σε άλλες χώρες, όπως η Σουηδία και η Ιταλία.

Dikaiologitikanews.gr