Κυριακή 29.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ισόβια στο δράστη της γυναικοκτονίας στη Σωτηρίτσα Αγιάς

25.11.2022 /

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα απ’ το ΜΟΔ Βόλου ο 55χρονος που τον Αύγουστο του 2021 πυροβόλησε και σκότωσε τη 43χρονη σύζυγό του, μέσα στην ταβέρνα του αδελφού της, στη Σωτηρίτσα Αγιάς.

 

Το δικαστήριο μετά από μαραθώνια συνεδρίαση τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοχρησία, οπλοφορία και οπλοκατοχή.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως η σύζυγός του αδιαφορούσε για τον ίδιο και τα παιδιά τους. «Ήταν πονηρή και ό,τι ήθελε να κάνει, το έλεγε μέσω των παιδιών. Δεν προσέφερε στο σπίτι. Την ημέρα του εγκλήματος την άκουσα να μαλώνει με την μάνα της για την εξωσυζυγική σχέση της. Τη ρώτησα “τι είναι αυτά που ακούω, δεν ντρέπεσαι” και μου είπε “άι γα…ου και εσύ και τα παιδιά. Πήγα και πήρα το όπλο από το αυτοκίνητο και ξεκίνησα να ηχογραφώ όσα έγιναν. Με θύμωνε ο εγωισμός και ο παραλογισμός της. Εγώ δεν της χάλαγα χατίρι», φέρεται να είπε.

 

Ο δράστης υποστήριξε ακόμα ότι το θύμα είχε εραστή στη Σωτηρίτσα και την κάλυπτε ο αδελφός της, καθώς και ότι συμμετείχε σε ερωτικές πράξεις και με άλλα άτομα.

Καταπέλτης κατά του κατηγορουμένου ήταν η εισαγγελέας, η οποία κατέρριψε τον βασικό ισχυρισμό του ότι οδηγήθηκε στη δολοφονία εξαιτίας της εύθραυστης ψυχικής του υγείας, τονίζοντας ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και με πλήρη συνείδηση, ενώ δεν αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί ότι υπήρξε εξωσυζυγική σχέση, αλλά μεγάλη ήταν η ανάγκη της γυναίκας να διαλύσει αυτόν τον γάμο και είχε κάθε δικαίωμα να το πράξει.

Η Εισαγγελέας χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο βίαιο και οξύθυμο και ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

[fbcomments]