Δευτέρα 22.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εγκαινιάστηκε στα Τρίκαλα η παιδική χαρά, δωρεά της Γερμανικής πόλης Άμπεργκ

25.06.2016

Την ώρα που η Ενωμένη Ευρώπη προσπαθεί να βρει ξανά τον βηματισμό της, τα Τρίκαλα και η γερμανική πόλη Αμπεργκ δείχνουν έναν άλλον δρόμο: αυτόν της κοινωνίας με αλληλεγγύη, με συναδέλφωση και με ανοιχτούς ορίζοντες.
Το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2016, στα Τρίκαλα έγινε ένα ακόμη βήμα σε αυτή την κατεύθυνση: οι Δήμαρχοι των αδελφοποιημένων Δήμων Τρικκαίων και Amberg κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και Μάικλ Τσέρνι, εγκαινίασαν την παιδική χαρά που δώρισε η γερμανική πόλη. Και αμέσως μετά, αποκάλυψαν την πλακέτα ονοματοδοσίας της πλατείας, όπου βρίσκεται η παιδική χαρά, ως πλατεία Amberg.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι αυτή την περίοδο, έχει τεράστια σημασία η κοινωνία της αλληλεγγύης, η κοινωνία που προσφέρει. Και συνέχισε:

«Η συνεργασία, η συναδέλφωση, τα μηνύματα ειρήνης, μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για όλους τους λαούς, όλους τους ανθρώπους».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμπεργκ επεσήμανε ότι, εκτός από τη ζεστή ελληνική φιλοξενία, σε περίοδο κρίσιμη για την ΕΕ, το μέλλον οφείλει να αφορά τα παιδιά και για τον λόγο αυτόν δόθηκε ως δώρο η παιδική χαρά.
Η συγκεκριμένη κατασκευή, μάλιστα, ήταν προσφορά των μηχανικών του Δήμου Αμπεργκ, οι οποίοι δούλεψαν επί μία εβδομάδα εθελοντικά. Ο εθελοντισμός, επίσης, ήταν σήμα κατατεθέν και από την τρικαλινή πλευρά, καθώς η Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων μετείχε στην προετοιμασία και την υποστήριξη της σεμνής γιορτής. Η οποία, μάλιστα, μεταδόθηκε ζωντανά (με live streaming) στη Γερμανία από την e-trikala, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου (κάτι που θα συμβεί και από σήμερα, με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων – Κορασίδων που διεξάγεται στο δημοτικό Στάδιο Τρικάλων).
Στην κατάμεστη από τρικαλινούς/ες και, κυρίως, από παιδιά, πλατεία, υπήρξε και πρόγραμμα από σχολές χορού των Τρικάλων με σύγχρονους χορούς. Το γνωστό, δε, συρτάκι και οι ήχοι του μπουζουκιού-του οργάνου με το οποίο μεγαλούργησαν ο Τσιτσάνης και ο Καλδάρας -, ένωσε τις δύο πλευρές, στα βήματα της συναδέλφωσης.
Παρόντες, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, κ. Μιχ. Μπάρδας, οι αντιδήμαρχοι κ. Εφη Λεβέντη, Δημ. Βασταρούχας και ο ορισθείς Αχ. Λασπάς εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης του Δήμου, ο τ. Δήμαρχος κ. Χρ. Λάππας, οι εκ της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημ. Χατζηγάκης και Γ. Μητσιούλης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεοδ. Σπανός και ο τρικαλινός πρόεδρος της

Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ», κ. Διαμαντής Γκίκας. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή των δύο προηγούμενων Δημάρχων κ. Χρ. Λάππα και Μιχάλη Ταμήλου (ο οποίος ήταν επίσης παρών). Εξήρε, επίσης τη βοήθεια της τρικαλινής κ.Ελένης Κσραμπούλα σε όλη αυτή τη διοργάνωση, την ευθύνη της οποίας είχε η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ντίνα Δήμα, ενώ την υλοποίησε το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου. Η αδελφοποίηση ξεκίνησε με υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου, που υπογράφτηκε το 2001, επί Δημαρχίας Γ. Σπαθή.

Η 13μελής γερμανική αντιπροσωπεία νωρίτερα αντάλλαξε δώρα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, στο Δημαρχείο. Το Σάββατο θα διεξαχθούν οι κύριες συνομιλίες για την ενίσχυση της αδελφοποίησης των δύο Δήμων.
Στην εκδήλωση χόρεψαν μαθητές των Σχολών Χορού: Let’s dance, Ακαδημία Χορού Τρικάλων, Dancespace, ΧΟΤ Dance, Dance Academy Terpsis, Επί Σκηνής, Dance Art Natalie, ΤΡΙΚΚΗ.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η χαλβαδοποιία Γιάννης Μπουλογιώργος -1 ΚΑΙ ΚΑΤΙ, My Coffee, και Δημήτρης Τσαρουχάς εκτυπώσεις.

Συμμετείχε, παιανίζοντας τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Γερμανίας, η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

[fbcomments]