Παρασκευή 13.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του συλλόγου Τρικαλινών ζωγράφων στο Τζαμί

05.06.2015

Παρουσία αρκετών φιλόμουσων συμπολιτών, τελέστηκαν το βράδι της Πέμπτης τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του συλλόγου Τρικαλινών ζωγράφων, με τίτλο «Τα μέσα έξω»,που στεγάζεται στο Κουρσούμ Τζαμί και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων και συμμετέχουν με έργα τους 56 καλλιτέχνες ζωγράφοι και εικαστικοί-μέλη του συλλόγου-ενώ οι ίδιοι εκτός από τα εκτιθέμενα έργα τους, θα ζωγραφίζουν για τους επισκέπτες που επισκέπτονται την έκθεση στο προαύλιο, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να βλέπουν, να παρατηρούν και να πειραματίζονται.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρία Ζιάκα στο σύντομο χαιρετισμό της, αυτή τη φορά θελήσαμε να βγάλουμε προς τα έξω όχι μόνο τη δουλειά μας, αλλά και τη διαδικασία γενικότερα, με την αλληλεπίδραση, διαδραστικότητα και εμπλοκή των επισκεπτών, (αυτό άλλωστε υποδηλώνει και ο τίτλος),δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα παιδιά, γι’ αυτό και καλέσαμε να επισκεφθούν την έκθεση τα σχολεία και ήδη έχουν προγραμματισθεί πολλές επισκέψεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικό μέρος της έκθεσης κοσμούν έργα αφιερωμένα στο Βασίλη Τσιτσάνη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του(Έτος Τσιτσάνη).

Ανάμεσα στον πολύ κόσμο που παραβρέθηκε και θαύμασε από κοντά τις φανταστικές δημιουργίες των Τρικαλινών ζωγράφων, παρέστησαν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μιχάλης Λάπππας, Χάρης Μαντέλλος, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του μουσείου Τσιτσάνη κ. Στέλιος Καραγιώργος κ.α.

Να αναφέρουμε επίσης ότι η έκθεση συστεγάζεται με την μόνιμη έκθεση κεραμικής και αρχαιολογικών ευρημάτων της 19ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

 

Δ.Π.