Δευτέρα 04.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ευχές των πολιτικών του νομού για τους επιτυχόντες

24.08.2017

Σάκης Παπαδόπουλος

Η επιτυχία δεν είναι το κλειδί για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα γίνεις πετυχημένος.

( Άλμπερτ Σβάιτσερ )

Μερικές σκέψεις με  αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών του Νομού Τρικάλων  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θερμά συγχαρητήρια στους νέους και τις νέες  που κατόρθωσαν  να πετύχουν τους πρώτους από τους ακαδημαϊκούς στόχους τους, ως  επισφράγισμα κόπων και προσπαθειών.

Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς τους για την πολύπλευρη στήριξη που παρείχαν.

Θερμά συγχαρητήρια στους  εκπαιδευτικούς , που στάθηκαν  αρωγοί και σύμβουλοι στους μαθητές τους.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα των νέων. Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για προσωπική πρόοδο, για  κοινωνική καταξίωση, για επίτευξη στόχων οι οποίοι με μεθοδικότητα και αφοσίωση μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

«…Βρες χρόνο για διάβασμα-Αυτό είναι το θεμέλιο της γνώσης

Βρες χρόνο για όνειρα-Αυτά θα τραβήξουν το όχημά σου ως τα  αστέρια

Βρες χρόνο να γελάς-Αυτό είναι η μουσική της ψυχής

Βρες χρόνο να είσαι παιδί – Για να νοιώθεις αυθεντικά ανθρώπινος…»

( Γιάννης Ρίτσος )

Παναγιώτα Διτσέλη

“Η είσοδος στην ακαδημαϊκή ζωή, ορόσημο στη πορεία προσωπικής και επιστημονικής ολοκλήρωσης”.

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώνεται ένας κύκλος μεγάλης προσπάθειας για τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους. Ανοίγει έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία των επιτυχόντων, το οποίο οδηγεί στην επιστημονική και προσωπική ολοκλήρωση. Η ακαδημαϊκή ζωή αποτελεί μοναδικό σταθμό στην διαδρομή κάθε ατόμου και οι δυνατότητες που σηματοδοτεί η επιστημονική εξειδίκευση, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στις δύσκολες προσπάθειες που θα ακολουθήσουν στον επαγγελματικό στίβο αργότερα. Και για τα παιδιά εκείνα όμως που δεν κατάφεραν τους στόχους τους αυτή τη φορά, η εμπειρία που αποκόμισαν μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη, όποιες επιλογές κι αν ακολουθήσουν στο μέλλον.

Η φετινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, ενδεχομένως να ήταν μια καλή ευκαιρία επίσης, σε όλους μας, να αναλογιστούμε ποιο σχολείο θέλουμε, ποιο πανεπιστήμιο θέλουμε και ιδιαίτερα, να συζητήσουμε για το σύστημα εισαγωγής, κι αν αυτό θα πρέπει να οδηγήσει επιτέλους στην ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι συνθήκες πλέον είναι ώριμες για ένα σύστημα ανοιχτό, όπου το μέλλον της επιστημονικής πορείας του καθενός δεν θα εξαρτάται από ένα αποτέλεσμα, ούτε η μαθητική ζωή θα καθορίζεται σε απόλυτο βαθμό από την διαδικασία των εξετάσεων

Χρήστος Σιμορελης

Εύχομαι συγχαρητήρια και καλή αρχή στους επιτυχόντες και στις επιτυχούσες των πανελλήνιων εξετάσεων που ξεκινούν τη φοιτητική τους σταδιοδρομία. Ένα κεφάλαιο της ζωής τους κλείνει και ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο, γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες, ανοίγει. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά των παιδιών και έβαλαν ένα λιθαράκι στην επιτυχία τους.

Επιπλέον, θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις και προσπάθησαν. Όσοι μαθητές και μαθήτριες, παρά τις προσπάθειές τους, δεν έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εξετάσεις αυτές δεν θα είναι η μοναδική ευκαιρία στην ζωή τους. Το μέλλον είναι κάτι που σχεδιάζεται διαρκώς και δεν κρίνεται από μία στιγμή. Εύχομαι καλή επιτυχία, είτε επιθυμήσουν να επαναλάβουν την προσπάθειά τους είτε όχι.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή σταδιοδρομία.

Θανάσης Λιούτας

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, στους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων.  Οι κόποι σας ευοδώθηκαν.  Ανοίγεται μπροστά σας, ένα νέο δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο

της γνώσης, με σκοπό την επιστημονική σας κατάρτιση, για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, με οδηγούς το όραμα και την ελπίδα, κόντρα στο ζοφερό παρόν, για ένα καλύτερο αύριο.

Θέλω επίσης να συγχαρώ  τις οικογένειες των υποψηφίων, που υπήρξαν πολύτιμοι αρωγοί των παιδιών, τόσο σε ηθικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Συγχαίρω και την εκπαιδευτική κοινότητα για την παιδαγωγική της αρτιότητα.

Θέλω τέλος, να ενθαρρύνω τους υποψήφιους που δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, να μην απογοητεύονται αλλά να παραμείνουν αισιόδοξοι. Το μέλλον σας δεν κρίνεται από μια πρόσκαιρη ατυχία. Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, με συνεχείς προκλήσεις και η επιτυχία έρχεται πάντοτε μέσα από αδιάκοπες προσπάθειες.

Καλή πορεία σε όλες και σε όλους.

Ο Θανάσης Λιούτας είναι γεωπόνος – επιχειρηματίας. Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές του 2014 και υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων με τη Ν.Δ. στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

 

[fbcomments]