Σάββατο 12.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ε-65: Κατέβασαν τα παντελόνια στη Ν.Δ. για τον εργολάβο!!!

20.01.2021

Δεν φτάνει που μέχρι τώρα πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας σε διόδια από τις αποικιοκρατικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι περασμένες κυβερνήσεις με τους μεγαλοεργολάβους της χώρας που έγιναν όλοι τους και καναλάρχες σέρνοντας από τη μύτη τους πολιτικούς, τώρα ξεβρακώνονται και οι υπουργοί της τωρινής κυβέρνησης Ν.Δ. αφού όχι μόνο τα διόδια του Βόρειου Τμήματος θα είναι τσουχτερά αλλά δίνουν και δωράκι ύψους 38 εκατ. ευρώ από το Ταμείο… στον παραχωρησιούχο που θα έχει και την εκμετάλλευση για 30 ΧΡΟΝΙΑ!!!

Το δημόσιο έργο (μόνο κατ’ όνομα), που θα κατασκευάσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πέρα από αξία στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, θα προσφέρει και συνέργιες για την παραχωρησιούχο Κεντρική Οδό, η οποία θα διαχειρίζεται για μια 30ετία έναν ολοκληρωμένο οδικό άξονα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Κομισιόν – πέρα από το κόστος έργων ύψους 442 εκατ.ευρώ- έχει εγκρίνει τη στήριξη του βόρειου τμήματος με την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης, σε περίπτωση που τα έσοδα από τα διόδια στο εν λόγω τμήμα δεν επαρκούν, με ποσό ύψους 38 εκατ. ευρώ.

Πάντως να σημειώσουμε πως εκκρεμή η έγκριση της τροποποιημένης σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η κύρωση της σύμβασης από τη βουλή, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση με ορίζοντα παράδοσης εντός 36 μηνών, όπως έχει προϋπολογίσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Για να δούμε πως θα τοποθετηθούν κάποια στελέχη που πετούσαν με τα ελικόπτερα των παραχωρησιούχων …