Κυριακή 02.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στην κυκλοφορία μέσα στην εβδομάδα η ε.ο. Τρικάλων-Πύλης – Δείτε φωτο το νέο δρόμο

15.12.2020

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δώσει στην κυκλοφορία την υπερσύγχρονη ε.ο. Τρικάλων-Πύλης ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη.
Ο δρόμος που ενώνει τα Τρίκαλα με την κωμόπολη της Πύλης, αλλά και οδηγεί στον τουριστικό ορεινό όγκο του νομού είναι από τους πλέον ασφαλείς ενώ συντομεύει πλέον και χρονικά την απόσταση.
«Πρόκειται για ακόμα ένα μεγάλο έργο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι η συνέχιση του έργου Καραβόπορος –Λυγαριά, Λυγαριά – Πύλη 4,5 χλμ κεντρικής αρτηρίας, 4,2 χλμ αγροτικών δρόμων, 1,2 χλμ παράπλευρου δικτύου, με ταυτόχρονη ανάπλαση περιοχών στην Πύλη. Είναι ένα έργο που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για την μετακίνηση των ανθρώπινων στην περιοχή και αποσυμφορεί την παλαιά εθνική οδό Τρικάλων Πύλης. Με την ολοκλήρωσή του μειώσαμε την απόσταση από τα Τρίκαλα στην Πύλη και τις γύρω περιοχές, ιδιαίτερου τουριστικού και φυσικού κάλλους και εξυπηρετούμε την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή. Είναι ένα έργο την σημασία του οποίου συνεκτιμήσαμε με το Χρ. Μιχαλάκη, και υλοποιήσαμε μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020».