Τρίτη 07.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επαίρεται για… το επίδομα θέρμανσης η Δριτσέλη!

19.12.2018

Την χρονιά που όλοι οι Ελληνες πολίτες παίρνουν πίσω το χαμηλότερο επίδομα θέρμανσης από κάθε άλλη φορά, ακόμη και των ορεινών χωριών, η κυβέρνηση και η κ. Δριτσέλη με ανακοίνωση που ακολουθεί μιλά για επίτευγμα. Απλά να σημειώσω πως το 2014, πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, η το κόστος ανα λίτρο με την επιδότηση δεν ξεπερνούσε τα 0.80 λεπτά το λίτρο, για να ξέρουμε τι πραγματικά… λέμε.

“Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη  “Και οι ορεινοί δήμοι των Τρικάλων στην συνολική ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης των 72 εκατομμυρίων ευρώ.”

Υλοποιήθηκε σήμερα μία ακόμα κυβερνητική δέσμευση, η οποία αφορά στους πολίτες των περιοχών που αντιμετωπίζουν τη δίνη του χειμώνα, με την περαιτέρω ενίσχυση των ποσών για το επίδομα θέρμανσης. Συγκεκριμένα, με την απόφαση ΠΟΛ. 1226/14-12-2018, (ΦΕΚ Β’ 5701/18-12-2018) του Υπουργείου Οικονομικών, θα εκταμιευθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς καμία διοικητική ή άλλη γραφειοκρατική επιβάρυνση, επιπλέοντων προϋπολογισθέντων 60 εκατομμυρίων, ακόμη 12 εκατομμύρια, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου. Οι πολίτες των ορεινών δήμων του Νομού Τρικάλων συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους του έκτακτου αυτού επιδόματος, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και να διασφαλιστεί το κοινωνικό αγαθό της πρόσβασης στην ενέργεια. Η έξοδος από τα μνημόνια θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται από αντίστοιχα μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, τα οποία θα διευρύνονται όσο ισχυροποιείται η οικονομία της χώρας”.