Δευτέρα 25.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δριμύ κατηγορώ Καϊκη κατά Παπαστεργίου και όχι μόνο

03.12.2018

Δριμύ κατηγορώ κατά του δημάρχου κ. Παπαστεργίου, αλλά και «τα στελέχη των άλλων δημοτικών παρατάξεων, άσχετα από την άμεση κομματική τοποθέτηση ή διαφοροποίησή τους, το μανδύα του ανεξάρτητου, ταυτίστηκαν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στην υλοποίηση, αλλά και στον σχεδιασμό της ανάπτυξης για τις ανάγκες του κεφαλαίου τοπικά και γενικότερα», εξαπέλυσε χθες το πρωί ο Γιώργος Καϊκης στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών..

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά στελέχη της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, αλλά και απλοί πολίτες που ενστερνίζονται τις ιδέες και τις απόψεις της.

Ο ομιλητής Γιώργος Καϊκης ανέλυσε από του βήματος όλες τις εξελίξεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, έκανε τον απολογισμό δράσης του προηγούμενου διαστήματος, καθορίζοντας τη στάση της παράταξης απέναντι στη δημοτική αρχή και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, καθώς επίσης και τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές..

Ο κ Καϊκης τόνισε πως: «Αντικειμενικά οι τοπικές εκλογές του ερχόμενου Μάη , θα έχουν γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα. Άλλωστε οι εκλογές στην τοπική διοίκηση συμπίπτουν χρονικά με τις ευρωεκλογές και πιθανά με τις βουλευτικές. Θα έχουν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, όπως οι εξελίξεις και η πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας και ανάπτυξης στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τις αντιπαραθέσεις εντός Ε.Ε, των ιμπεριαλιστικών κέντρων που μαίνονται.

Η ευρωατλαντική στρατηγική της αστικής τάξης της χώρας και οι επικίνδυνες για τον λαό επιδιώξεις της, για αναβαθμισμένη γεωστρατηγική θέση και ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, είναι ζητήματα που επίσης θα βρεθούν στο κέντρο της αντιπαράθεσης αφού ούτως ή άλλως συνοδεύουν το αφήγημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είτε με εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ, είτε με αυτή της Ν.Δ.».
Σημαντικά ήταν όμως και όσα είπε ο κ. Καϊκης για τα… αναπτυξιακά σχέδια του κ. Παπαστεργίου: «Και αν υπήρξαν κατ’ αρχήν αντιδράσεις στην περιοχή μας για κάποιου είδους «επενδυτικές δραστηριότητες» (πχ βιομάζα – βιοαέριο κλπ) θα ενταθεί η πίεση να ξεπεραστούν το επόμενο διάστημα.

Οι συγκεκριμένες «επενδυτικές δραστηριότητες» πέρα των προφανών περιβαντολλογικών επιπτώσεων εκχωρείται γη και ύδωρ στα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα δραστηριοποιηθούν σ’ αυτές τις περιοχές , χωρίς καμιά μείωση της ανεργίας στην περιοχή όπως διαφημίζουν, με σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις στους λιγοστούς που θα δουλέψουν εκεί και με ακριβή ενέργεια –ρεύμα για τους καταναλωτές.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα που σχεδιάζει ν’ ανοίξει η δημοτική αρχή στα Τρίκαλα σε σχέση με τα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά στην περιοχή του Κόζιακα. Η δημοτική αρχή τάζει εισόδημα σε παραγωγούς που θα « αξιοποιήσουν» την «ταπεινή ρίγανη» , το χαμομήλι , το τσάι κλπ , όμως ήδη έχει κάνει συναντήσεις με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες για να τους δώσει την εκμετάλλευση του παραπάνω φυσικού πλούτου . Θέλει να βάλει μπροστά τους μικροπαραγωγούς ή και ομάδες τους να βγάλουν τη λάντζα στον Κόζιακα κι από πίσω φέρνει τις επιχειρήσεις που δεν πάνε στον Κόζιακα για φυσιολατρία ούτε για την ψυχή της μάνας τους.

Άλλο παράδειγμα είναι των ή λεγόμενη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών του Ριζώματος, διαμέσου ΣΔΙΤ ή συνεταιρισμούς εργαζομένων που σύντομα θα καταλήξουν σε αποκλειστικά επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το πολιτικό προσωπικό στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση και αυτό ισχύει και τοπικά είναι στην πλειοψηφία του ενσωματωμένο στην αστική διαχείριση και στηρίζει ενεργά τους στρατηγικούς προσανατολισμούς της α.τ. (ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ) . Δήμαρχοι και Περιφεριάρχες Θεσσαλίας συναντήθηκαν με τον πρέσβη για την αποστολή αιρετών στο ΝΑΤΟ, συναινούν στην εκγατάσταση των ντρόουνς στην Λάρισα.

Συναντήσεις με κρατικούς παράγοντες της κυβέρνησης των ΗΠΑ (πχ πρέσβης) και μάλιστα συχνές, έχει και η δημοτική αρχή στα Τρίκαλα, προωθώντας αμερικάνικα επιχειρηματικά συμφέροντα γύρω από τον τομέα της τεχνολογίας (e-Trikala) τη διευκόλυνση πρόσβασης αμερικάνικων πανεπιστημίων στην περιοχή μας. Ελέγχουν την παιδεία , την έρευνα , την καινοτομία σήμερα , ώστε να ελέγχουν την παραγωγή του αύριο.

Πχ η τεχνογνωσία για τα βότανα στον Κόζιακα δίνεται από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή τυχαίο; Τα σεμινάρια ρομποτικής οργανώνονται από συγκεκριμένη αμερικάνικη εταιρεία , το αμερικάνικο κολλέγιο έρχεται και κάνει διαλέξεις στα Τρίκαλα , αμερικάνικα πρότζεκτ γίνονται σε σχολεία τη πόλης μας. Όλα αυτά για να δείξουν ότι οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας , όπως φίλος ήταν και στην Ουκρανία ο σημερινός Αμερικάνος Πρέσβης (εκεί ήταν πριν την Ελλάδα και τώρα έχει σουτλατσάρει κάμποσες φορές στο δημαρχείο Τρικάλων ) , όπως ήταν φίλοι οι Αμερικάνοι στη μέση ανατολή .

Μάλλον φίλοι των πετρελαίων , του αερίου και των δολλαρίων είναι και γι ‘ αυτό διαμέλλισαν χώρες ολόκληρες και βύθισαν λαούς στη δυστυχία.

Σ΄αυτή την πολιτική δε συμφωνεί μόνο η δημοτική αρχή , αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου».

«΄Ολο αυτό το διάστημα φάνηκε καθαρά ότι η δημοτική αρχή του κ. Παπαστεργίου διοίκησε και διοικεί το Δήμο με όρους συμπολίτευσης απέναντι στην κυρίαρχη κυβερνητική πολιτική, κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνεται εκτός των άλλων και με τα καλά λόγια που του απευθύνουν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, τοπικοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ένας καλός Δήμαρχος λέει ο κ. Παπαδόπουλος, το πρόβλημα είναι η υποστήριξή του από τη Ν.Δ, ενώ ο κ. Λάππας , πρώην δήμαρχος, σε δήλωσή του ανέφερε ότι ενδεχόμενη συνεργασία με τον Παπαστεργίου θα ήταν αυτοκτονική ενέργεια, αφού θα έδινε το περιθώριο σε άλλες παρατάξεις να καρπωθούν το κενό που θα δημιουργούσε αυτή η σύμπραξη.

Άλλωστε σ ‘όλη αυτή τη δημαρχιακή περίοδο, ήταν κραυγαλέα η συμφωνία τους, φαινόταν άλλωστε και από την ικανοποίησή τους ότι ο ένας συνεχίζει την πολιτική του άλλου», τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Καϊκης.