Τετάρτη 28.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων από το 2013 ο νεκρός ληστής στα Τίρανα

10.04.2019 /

Ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος είχε μάλιστα δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων το 2013, ήταν ο ληστής που έπεσε νεκρός στην αιματηρή ληστεία του αεροδρομίου των Τιράνων την Τρίτη (09/04).

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Μurataj Admir, ο οποίος είχε δραπετεύσει μαζί με άλλους 10 επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς από τις φυλακές Τρικάλων το 2013.

Μετά την απόδρασή του, στις 16 Μαΐου του 2013, είχε διαπράξει μια ακόμη ληστεία σε τράπεζα της Λάρισας, μαζί με έναν συμπατριώτη του, ενώ η λεία τους ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Επίσης, λίγο καιρό αργότερα, συμμετείχε και σε ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι.

Νεκρός από πυρά αστυνομικών στο αεροδρόμιο

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί σκότωσαν έναν από τους ενόπλους που εισέβαλαν νωρίτερα στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων και άρπαξαν 10 εκατομμύρια ευρώ από υπαλλήλους που τα φόρτωναν σε αεροσκάφος. 

Συγκεκριμένα, πέντε ληστές οπλισμένοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες πέρασαν στην πίστα του αεροδρομίου με κλειστό ημιφορτηγό και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους που εκείνη την ώρα φόρτωναν σάκους με τα χρήματα σε αεροπλάνο με προορισμό την Βιέννη.

Υπό την απειλή των όπλων άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα, τους φόρτωσαν στο βαν και διέφυγαν.

Ένας πυροσβέστης που τους αντιλήφθηκε ειδοποίησε την αστυνομία η οποία τούς καταδίωξε, με αποτέλεσμα ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία σκοτώθηκε ένας από τους ληστές

CNN.gr