Πέμπτη 26.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δραματική διάσωση λουόμενου στον Πλαταμώνα

11.08.2017 /

Τα Στελέχη και οι Οπλίτες του Στρατοπέδου των ΚΑΑΥ του Πλαταμώνα απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την αφοσίωση την εκπαίδευση και την προσφορά τους προς τον Συνάνθρωπο που κινδύνεψε να πνιγεί σε Παραλία των Νέων Πόρων !
Ήταν περίπου 2:30 το Μεσημέρι της Πέμπτης όταν οι Κραυγές μιας γυναίκας από γειτονικό Beatch Bar σήμανε Συναγερμό στο Στρατόπεδο και την Παραλία των ΚΑΑΥ
Ναυαγοσώστες από τους τρεις Πύργους των ΚΑΑΥ άρχισαν να τρέχουν δαιμονισμένα προς στο σημείο του συμβάντος όπου ένας ηλικιωμένος κινδύνευε άμεσα από πνιγμό !
Στο κατόπι των Ναυαγοσωστών άρχισαν να τρέχουν και οι Αξιωματικοί λουόμενοι του Στρατοπέδου, αλλά και τα Στελέχη με το Ιατρικό Τμήμα των ΚΑΑΥ έφτασε άμεσα με Ιατρικό εξοπλισμό!
Με Διαταγή του Διοικητού των ΚΑΑΥ Λοχαγού ( ΠΒ) Λέφα Γρηγορίου το Ασθενοφόρο του Στρατοπέδου παρέλαβε τον λουόμενο με την σύζυγό του και με συνοδεία Ιατρού τον διακόμισαν στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου στα Επείγοντα !
Οφείλουμε να δώσουμε και εμείς τα Εύσημα στα Στελέχη και τους Οπλίτες για την αστραπιαία αντίδραση που έδειξαν και που οφείλεται στην Σωστή εκπαίδευση, αλλά και αίσθημα καθήκοντος που έχουν !
Oι Ναυαγοσώστες των ΚΑΑΥ και ο Ιατρός είχαν τιμηθεί από τον Α/ΓΕΣ για ανάλογο περιστατικό που συνέδραμαν πάλι σε λουόμενο πριν από λίγο καιρό !
ΟΙ Ξένοι Τουρίστες που είναι χιλιάδες στην Περιοχή χειροκρότησαν την αποφασιστικότητα των Στελεχών του Στρατού μας που μετέφεραν στα χέρια τρέχοντας το φορείο με τον άνθρωπο που κινδύνευε από την Παραλία στο σημείο που περίμενε το Ασθενοφόρο !
Να τονίσουμε ότι από την ώρα του Συναγερμού δεν πέρασαν παρά ελάχιστα λεπτά που το ασθενοφόρο έβγαινε από τη Πύλη του Στρατοπέδου με την Σειρήνα του να ηχεί δαιμονισμένα !
Τα εύσημα και στον Ναυαγοσώστη Γιάννη του Δήμου που έφτασε τρέχοντας και αυτός στο σημείο με φιάλη Οξυγόνου και ταυτόχρονα έδωσε σήμα Συναγερμού στην δική του Ομάδα μέσω ασυρμάτου !
Θετικότατα τα σχόλια από όλους του Λουόμενους και τους Παραθεριστές της Παραλίας των Νέων Πόρων και ειδικά από τους Τουρίστες των Βαλκανικών Χωρών που έχουν κατακλύσει την περιοχή ,αφού το περιστατικό έγινε ευρέως γνωστό !

onlarissa.gr