Δευτέρα 25.09.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δραματική είναι η κατάσταση στον κάμπο της Λάρισας από την Κάρλα μέχρι τα Τέμπη

10.09.2023 /

Δραματική είναι η κατάσταση αργά το μεσημέρι στα χωριά του κάμπου της Λάρισας και ιδιαίτερα στα παρακάρλεια του δήμου Κιλελέρ, ενώ έχουν γίνει εκκενώσεις και σε χωριά του πρώην Δήμου Λακέρειας , που ανήκει στο δήμο Αγιάς, του δήμου Τεμπών και παραμένουν σ επιφυλακή για εκκένωση τα χωριά Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Τα νερά του Πηνειού έχουν απλωθεί σε όλο τον κάμπο σχηματίζοντας μια τεράστια λίμνη, ενώ αυτή την ώρα όγκοι νερού από την Κάρλα επιστρέφουν με ροή αντίστροφη της βαρύτητας προς Καλαμάκι.

Φυσικά η εικόνα είναι εξίσου δραματική στην κοιλάδα των Τεμπών, όπου το ύψος του νερού στον Πηνειό που κατεβαίνει με ορμή προς τις εκβολές του έχοντας σχηματίσει ένα τεράστιο δέλτα από Ομόλιο και Στόμιο μέχρι Καστρί Λουτρό, ξεπερνά τα 10 μέτρα.

Πτώση δυο πυλώνων στην περιοχή της Λάρισας

Πτώση δύο πυλώνων σημειώθηκε στη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Λάρισας-Λάρυμνας, στην περιοχή της Λάρισας και πτώση πυλώνα στη Γραμμή Μεταφοράς 150 kV Δομοκού-Φαρσάλων, λόγω της κακοκαιρίας «Daniel» και των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν πολλές περιοχές στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΔΜΗΕ, η πτώση των πυλώνων οφείλεται σε καθιζήσεις του εδάφους λόγω των συνεχιζόμενων πλημμυρών, χωρίς όμως να επηρεάσει τη λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Από την πρώτη στιγμή που επιτράπηκε η πρόσβαση από τις αρχές, τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ έχουν σπεύσει στην περιοχή και εργάζονται για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των Γραμμών.

Εξετάζεται η στατικότητα των πυλώνων

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία για την ασφαλή πρόσβαση τους σε δυσπρόσιτα σημεία λόγω των πλημμυρών, εξετάζουν τη στατικότητα όλων των πυλώνων στην ευρύτερη περιοχή.

Με drones γίνεται ο έλεγχος των γραμμών στις πλημμυρισμένες περιοχές

Πλημμυρισμένες περιοχές στην Θεσσαλία

Η επισκόπηση των Γραμμών γίνεται ταυτόχρονα με drones και στις πλημμυρισμένες περιοχές στις οποίες υπάρχουν Γραμμές Μεταφοράς εκτός λειτουργίας η μηχανική κατάσταση των πυλώνων εξετάζεται με ελικόπτερα. Ο ΑΔΜΗΕ παραμένει σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πρωτοφανούς αυτού φαινομένου.

Δείτε εικόνες από το Ομορφοχώρι που ήταν από τα πρώτα χωριά όπου εστάλη μήνυμα από το 112 χθες το απόγευμα για εκκένωση:

Δραματική είναι αυτή την ώρα η κατάσταση στον κάμπο της Λάρισας από την Κάρλα μέχρι τα Τέμπη

Δραματική είναι αυτή την ώρα η κατάσταση στον κάμπο της Λάρισας από την Κάρλα μέχρι τα Τέμπη

Θεσσαλία TV

[fbcomments]