Δευτέρα 05.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Προκαλεί ο άνδρας που σκότωσε τη νονά του στο Βόλο και δικάζεται στα Τρίκαλα: «Δεν αισθάνομαι τίποτα»

11.10.2022 /

Για διπλή ανθρωποκτονία δικάζεται στις 13 Οκτωβρίου στο Κακουργιοδικείο Τρικάλων ο Θανάσης Μυλωνάς που κατακρεούργησε τη νονά του στο Βόλο τον Νοέμβριο του 2021.

Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος παραπέμπεται σε δίκη και για τη φρικτή δολοφονία της μητέρας του δικηγόρου του. Υπενθυμίζεται πως η δολοφονία της Νίκης Μηλίνη, μητέρας του δικηγόρου του, είχε μείνει χρόνια ανεξιχνίαστη, ενώ το θύμα ήταν συγκάτοικος με τους παππούδες του.

«Δεν αισθάνομαι κανένα αίσθημα λύπης για το θύμα», είπε για την δολοφονία της νονάς του Ευθυμίας Αβραμίδου – Αλεξούλη, σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που υπογράφει ο ψυχίατρος Γιώργος Καραμπουτάκης.

Σύμφωνα με το gegonota.news σε δύο δίωρες διαγνωστικές συνεντεύξεις ο ψυχίατρος αποφάνθηκε πως ο δράστης ήταν ήρεμος, χωρίς διαταραχές αντίληψης και με πλήρη διαύγεια συνείδησης. Ο ίδιος απολογούμενος για την δολοφονία της νονάς του , δήλωσε πως είχε καταναλώσει κοκαϊνη καθώς ήταν χρήστης, στην ψυχιατρική εξέταση ανέφερε πως κάνει χρήση περιστασιακά. Είπε πως με τη νονά του ήρθε σε λεκτικό διαπληκτισμό διότι δεν του έδινε χρήματα.

«Ήρθαμε στα χέρια»

«Ήρθαμε στα χέρια, ήθελα να φύγω αλλά στάθηκε μπροστά μου, την παρέσυρα. Φώναζε και αιμορραγούσε , παρέσυρε και τα μαχαιροπίρουνα. Σαν να μην το έκανα εγώ. Είχα καταναλώσει αλκοόλ και είχα κανει κοκαϊνη, σαν να μην ήμουν εγώ», ανέφερε στη συνέντευξη αλλά στην πορεία της εξέτασης σύμφωνα με την επίσημη πραγματογνωμοσύνη ανέφερε πως δεν αισθάνεται κάποιο αίσθημα λύπης για το θύμα.
Ο γιατρός αποφάνθηκε πως δεν πάσχει από κάποια μείζονα ψυχική διαταραχή, ενώ η περιστασιακή χρήση κοκαϊνης αποκλείει τους ισχυρισμούς του. Η ψυχιατρική εξέταση αναφέρει αναφέρει πως όταν έκανε το έγκλημα είχε την απαιτούμενη αντιληπτική και κριτική ικανότητα και δεν έπασχε από κάποια διαταραχή ή σε νοσηρή διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών.

Τι έδειξε η δεύτερη ψυχιατρική εξέταση

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο σε δεύτερη ψυχιατρική εξέταση που υπογράφει ο κ. Απόστολος Τσιάμης, ο Μυλωνάς δηλώνει πως η νονά του αρνήθηκε να τον βοηθήσει οικονομικά και την κατηγόρησε πως εκείνη έφταιγε για τον θάνατο του πρώτου παιδιού της, από ουσίες. «Μου είπε να φύγω, να ψοφήσω, όπως ψόφησε και η αδελφή μου». Υποστήριξε και σε αυτή την ψυχιατρική εξέταση πως καβγάδισε με τη νονά του και την έσπρωξε και έπεσε κάτω και την είδε με αίματα. Δήλωσε πως δε θυμάται πως έκρυψε τη σορό σε αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας, παρότι που η αποθήκη δεν ήταν της νονάς του και χρειαζόταν κλειδί για να μπει κανείς.

«Στεναχωριέμαι μόνο για τα παιδιά μου και όχι για τη νονά μου. Είχα πάρει 4 κομμάτια κοκαΐνης. Το έκανα εγώ το έγκλημα αλλά όχι ο Θανάσης. Ήθελα να αυτοκτονήσω , έπρεπε να βρω τρόπο να αυτοκτονήσω, όμως τελικά κατάλαβα πως δεν υπήρχε λόγος να αυτοκτονήσω. Η έννοια της αυτοκτονίας ήταν για να μην το μάθουν τα παιδιά. Είναι σαν να μην το έχω κάνει εγώ. Είμαι φυλακή χωρίς να ξέρω γιατί είμαι φυλακή. Δε νιώθω κάτι για τη νονά μου που πέθανε . Ίσως αν δεν έπεφτε κάτω , δεν ούρλιαζε και δεν έπαιρνε μαζί της και τα κουζινομάχαιρα, να μη γινόταν αυτό. Πάνε να με κατηγορήσουν και για ένα άλλο συμβάν (Νίκη Μηλίνη). Ήταν πολύ καλή φίλη της γιαγιάς μου. Φυσικά, και δεν έχω κάποια σχέση εγώ», δήλωσε στον κ. Τσιάμη που δεν διέγνωσε κάποια ψυχοπαθολογία ή εξάρτηση από την κοκαΐνη. Ο γιατρός τον χαρακτηρίζει κυνικό και αντικοινωνικό. Το βέβαιο είναι πως δεν πάσχει από ψυχική νόσο και έκανε το έγκλημα χωρίς να βρίσκεται σε νοσηρή διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών. Ενδεχόμενη προγενέστερη χρήση κοκαΐνης θα μπορούσε να επηρεάσει ελαφρά την παρόρμησή του , όχι όμως τον καταλογισμό της πράξης του.