Πέμπτη 27.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διυπουργική για το μεταναστευτικό το μεσημέρι

14.04.2015

Διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο το μεταναστευτικό θα γίνει στις 2 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά πληροφορίες θα συμμετέχουν η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Επίσης θα συμμετάσχουν ο ναύαρχος Λιμενικού Αθανασόπουλος Αθανάσιος και ο υπαρχηγός Β’ Πατρινός Νικόλαος.

Στη σύσκεψη έχει κληθεί και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον οποίο θα εκπροσωπήσει ο Καλογερόπουλος Αριστείδης ειδικός σύμβουλος του Επιτρόπου.

Μιλώντας το πρωί στο Mega η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός του 2015 στην Ελλάδα θα φθάσουν έως 100.000 πρόσφυγες.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η χώρα ζητά οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ, καθώς η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με εθνικούς πόρους. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έκτακτο κυβερνητικό σχέδιο για το κύμα των μεταναστών στα νησιά και την Αττική, σε συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια Αττικής.

Ανέφερε επίσης ότι η ΕΕ θεωρεί ότι τα 800 άτομα που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα συγκριτικά με τα 5.500 άτομα που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ιταλία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι το πρόβλημα των μεταναστών είναι πολύ μεγάλο και η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο αριθμό, ενώ ανέφερε ότι δεν πρόκειται για θέμα «της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης, η οποία θα πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το Δουβλίνο ΙΙ».

«Τα κύματα πολέμων της Μέσης Ανατολής θα οδηγήσουν σε κύματα χιλιάδων μεταναστών, όμως αυτό το θέμα δεν είναι ελληνικό» συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος και ανέφερε: «Είναι άλλο να λες ότι θα τους κλείσω την είσοδο κι άλλο να βλέπεις τη θάλασσα να γεμίζει με παιδιά. Η ΕΕ πρέπει να αποδεχθεί ότι πρόκειται για πρόσφυγες που δεν μπορούν να μείνουν στα νησιά και για λόγους υγείας».

 

Πηγή από in.gr