Δευτέρα 02.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Μαύρη συμφωνία” για τους Αρμενίους με την ευλογία… των Χριστιανών Ρώσων

10.11.2020 /
Τερματίζονται πλήρως οι συγκρούσεις με τη Ρωσία και την Τουρκία να στέλνουν ειρηνευτικές δυνάμεις. «Οδυνηρή» χαρακτήρισε τη συμφωνία ο πρωθυπουργός της Αρμενίας. Εισβολή διαδηλωτών στο κοινοβούλιο στο Γερεβάν. Ικανοποίηση στο Αζερμπαϊτζάν.

Τριμερή συμφωνία υπέγραψαν οι ηγέτες Ρωσίας, Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για τον πλήρη τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή να είναι ραγδαίες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το κείμενο «υπεγράφη από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν» και προβλέπει «πλήρη κατάπαυση του πυρός και τερματισμό όλων των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ».

«Οδυνηρή» συμφωνία, εισβολή στο κοινοβούλιο

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε «οδυνηρή.

Σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο Πασινιάν επιβεβαίωσε ότι «υπέγραψα κοινή δήλωση με τους προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου στο (Ναγκόρνο) Καραμπάχ», χαρακτηρίζοντας το κείμενο αυτό «απίστευτα οδυνηρό για εμένα» όσο «και για τον λαό μας».