Σάββατο 19.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διοργανώθηκε Πανελλαδικά ο 76ος μαθηματικός διαγωνισμός «Ευκλείδης»

16.01.2016

Σήμερα, πρωί Σαββάτου, διοργανώθηκε Πανελλαδικά από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας, ο 76ος μαθηματικός διαγωνισμός «Ευκλείδης».

Στο νομό μας, το τοπικό Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησε το διαγωνισμό στο 7ο γενικό λύκειο Τρικάλων, που χρησιμοποιήθηκε ως εξεταστικό κέντρο. Συμμετείχαν οι εξήντα ένας (61) μαθητές, που είχαν προκριθεί από την πρώτη φάση των μαθηματικών διαγωνισμών, δηλαδή από τον πρόσφατο 76ο «Θαλή» και ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά. Οι μαθητές που διαγωνίστηκαν κλήθηκαν να επιλύσουν τέσσερα ζητήματα, ανάλογα με την τάξη τους, κάποια εκ των οποίων είχαν ιδιαίτερη δυσκολία.

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής, ο πρόεδρος Στέλιος Αμπράζης, καλωσόρισε τους διαγωνιζόμενους μαθητές στο εξεταστικό κέντρο. Αρχικά τους συνεχάρη για την επιτυχία τους στο «Θαλή» και τους ευχήθηκε νέες επιτυχίες με υγεία στη ζωή τους.

Οι επιτυχόντες μαθητές του 76ου «Ευκλείδη» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Αρχιμήδης» στις 27 Φεβρουαρίου, με τόπο διεξαγωγής την Αθήνα αυτή τη φορά. Έτσι, θα επιλεγούν οι δύο Εθνικές ομάδες. Η πρώτη αποτελείται από μαθητές γυμνασίων και η δεύτερη από μαθητές λυκείων. Θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2016), στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αλβανία, Μάιος 2016), και στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χόνγκ Κόνγκ, Ιούλιος 2016).

Ο νομός μας βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο, με κριτήριο τις επιτυχίες που καταγράφουν οι μαθητές μας, οι οποίοι εκπροσωπούν κάθε χρόνο διεθνώς επάξια την πόλη και τη χώρα μας.